Ardeleanu a castigat procesul cu Luca

Ardeleanu a castigat procesul cu LucaComisarul sef Virgil Ardeleanu a fost cercetat pentru savarsirea a trei infractiuni, talharie, purtare abuziva si abuz in serviciu. Potrivit rezolutiei procurorului, s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de seful Serviciului Inmatriculari si Permise Auto Bacau.

O poveste in care „victima” era fiul adjunctului Politiei Judetene, Gheorghe Luca. Andrei Stefan Luca a solicitat efectuarea de cercetari fata de Ardeleanu pentru ca, in seara zilei de 21 septembrie 2005, in zona strazilor Energiei – Racovita din municipiul Bacau, dupa un incident petrecut in trafic, politistul bacauan l-ar fi insultat, lovit si deposedat de cheile autoturismului .

Conflict transformat in dosar penal

Dupa efectuarea cercetarilor, s-a stabilit ca in seara respectiva, Andrei Stefan Luca se afla in zona strazii Emil Racovita, unde discuta cu patru prieteni pe care, ulterior, ii va folosi drept martori. Andrei lasase autoturismul BC 10 LAG pe carosabil, cu cheile in contact si avariile aprinse, ingreunand circulatia celorlalte autovehicule. Aflat in zona, comisarul Ardeleanu a solicitat tinerilor sa nu mai blocheze traficul. Intre Luca si Ardeleanu a avut loc o altercatie verbala, politistul, iritat de atitudinea tanarului, luindu-i cheile din contact. Dupa putin timp le-a restituit insa proprietarului. Luca a sustinut ca Ardeleanu l-ar fi lovit si a prezentat un certificat medico-legal eliberat de SML Bacau. S-au efectuat expertize si contraexpertize la IML Iasi si IML „Mina Minovici” Bucuresti. Ambele au infirmat in totalitate concluziile certificatului medical.

Comportarea abuziva si talharia, scoase din calcul

Cercetarile efectuate au dus la concluzia ca a fost vorba despre un incident minor in trafic, care a generat o altercatie verbala, si nu s-au putut retine savarsirea de catre Virgil Ardeleanu a infractiunilor de abuz in serviciu si comportare abuziva. Comisarul sef Ardeleanu era in afara orelor de program si nici nu s-a putut dovedi ca politistul si-ar fi declinat vreo calitate oficiala. Comisarul sef nu a intentionat sa-si insuseasca prin violenta fizica sau verbala cheile autoturismului, dovada faptul ca le-a si restituit proprietarului peste cateva minute.

Caseta

Cui foloseste discreditarea politistului bacauan?

Se pare ca acest dosar penal intentat comisarului sef Virgil Ardeleanu ar face parte dintr-o adevarata campanie de discreditare pornita impotriva lui. Se cunoaste faptul ca politistul bacauan detine una dintre functiile cheie ravnite de colegi din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, unii dintre acestia neezitand sa-l conteste de mai multe ori. Cert este ca, pana acum, Virgil Ardeleanu a iesit basma curata din toate controalele ministeriale, dar si din procesele ce i-au fost intentate.

O. MÃNDRILA

Adauga un comentariu

*