Rafionorii oneşteni vor să afle cine este, de fapt, proprietarul RAFO

Tensiuni la Rafo Oneşti după întâlnirea cu preşedintele Agenţiei de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), la care a fost prezent şi senatorul băcăuan Ioan Aron Popa, şeful Comisiei pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială.

“Una am discutat în timpul întâlnirii pe care au avut-o în cursul zilei de marţi, 6 iunie, cu Răzvan Orăşanu şi alta declară acum preşedintele AVAS”. Acestea au fost afirmaţiile pe care le-a făcut miercuri Ion Marian, liderul sindicaliştilor de la Rafo Oneşti în urma comunicatul pe care l-a remis Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice a AVAS în urma întâlnirii dintre preşedintele Orăşanu şi reprezentanţii salariaţilor de la Rafo.

Liderul rafinorilor oneşteni ne-a mai declarat că, în timpul întâlnicii de ieri, preşedintele AVAS şi-a arătat suprinderea că sindicaliştii fac demersuri pentru recunoaşterea unui contract comercial, aşa cum este cel de achiziţionare a acţiunilor Rafo de către Calder A, înaintea chiar a părţilor contractante.

„Era uimit că venim noi să cerem aprobarea contractului de novaÅ£ie înaintea lui Calder A ÅŸi a Balkan Petroleum. Ne interesează, pentru că este vorba despre pâinea noastră, despre locurile noastre de muncă. De când a venit Calder, toată lumea a văzut că Uri Bider este dispus să achite toate datoriile Rafo ÅŸi că mortul acesta începe să miÅŸte. Åži nu doar din vorbe, ci ÅŸi din fapte. Cel mai elocvent exemplu este cel de săptămânile trecute, când a achitat toată datoria lui Rafo către Petrom, în valoare de 44 de milioane de dolari. Pe acte, însă, noi suntem ai nimănui, nimeni nu spune nimic concret cu poziÅ£ia pe care o adoptă statul în legătură cu Rafo. Vrem să avem ÅŸi noi, salariaÅ£ii, un acÅ£ionar stabil cu care să stăm de vorbă. Să ne spună statul care este acel acÅ£ionar, că noi nu mai înÅ£elegem nimic”, a mai spus Marian.

Liderul sindicaliştilor oneşteni a mai precizat că Răzvan Orăşanu a precizat în timpul întâlnirii de ieri că nu i-a primit până acum la discuţii pe reprezentanţii Calder A, întrucât aceştia nu au făcut o solicitare scrisă.

„AVAS ar fi trebuit să urmărească modul în care se îndeplinesc clauzele contractului de privatizare. Nu mai era nevoie de soliciatare scrisă când au văzut că apar astfel de neclarităţi legate de patronatul rafinăriei. De ce nu i-a chemat atunci preÅŸedintele AVAS să-i întrebe ce-i cu ei, pentru că avea tot dreptul. Din momentul în care vom avea dovada că cererile de audienţă scrise, aÅŸa cum vrea domnul Orăşanu, vor fi înregistrate la AVAS, vom monitoriza situaÅ£ia zi de zi. Dacă în termen de 15 zile cele trei părÅ£i nu se vor întâlni la AVAS, atunci vom trece la pichetarea sediului AVAS ÅŸi la proteste de stradă „, a declarat pentru AMOS News Ion Marian.

Adauga un comentariu

*