Parcul Industrial HIT HemeiuÅŸ, curtat de investitorii chinezi

O delegaţie de oameni de afaceri din China a început, de ieri, o vizită în judeţul Bacău pentru a se interesa de posibilităţile de investiţii care există în această parte a Moldovei.

Cei nouă oameni de afaceri chinezi s-au arătat interesaţi de două obiective din Bacău: Aeroportul şi Parcul Industrial HIT Hemeiuş. La HIT, străinii au fost primiţi de Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Chiriac şi Valerian Vreme, consilieri judeţeni, Adrian Iordache, directorul HIT, şi ceilalţi angajaţi ai Parcului.

Oamenilor de afaceri din China li s-a prezentat Parcul, cu tot ce înseamnă hale pentru producÅ£ie de software, depozite, birouri, clădire administrativă, clădirea destinată cursurilor, precum ÅŸi toate facilităţile oferite de HIT. „Avem mai multe hale, una de 1.700 de metri pătraÅ£i, una de 1.300 de metri pătraÅ£i, două de 850 ÅŸi una de 380 metri pătraÅ£i. Toate au fost prevăzute cu facilităţi la norme europene”, a spus Adrian Iordache.

Potenţialii investitori din China s-au interesat de aproape fiecare lucru. Ei nu au uitat să întrebe cine face curăţenia sau cine asigură paza. Foarte interesaţi au fost şi de timpul necesar pentru a ajunge de la Hemeiuş la Aeroportul Bacău, dar şi de mijloacele de transport care fac aceste legături.

Adrian Iordache le-a dat asigurări că numărul mijloacelor de transport poate fi mărit, dacă Parcul va aduna mai mulţi investitori. Delegaţia chineză a vrut să afle mai multe date despre poziţionarea judeţului , de tot ce înseamnă căi de comunicaţie şi transport.

Dragoş Benea a precizat, însă, că toate aceste date vor fi aflate în cursul zilei de miercuri când oaspeţilor le va fi prezentat judeţul.

Adauga un comentariu

*