„SoluÅ£ii pentru dezvoltarea IMM-urilor” la Bacău

Joi, 24 mai, intreprinzatorii din Bacau au participat la o conferinta dedicata Solutiilor pentru dezvoltarea IMM-urilor, organizata de BTL Design, cu sprijinul extraordinar al Primariei Municipiului Bacau.

Dupa Oradea, este a doua etapa dintr-o suita de conferinte care se vor desfasura in mai multe orase romanesti, destinate IMM-urilor.

Este vorba despre aderare, un moment destul de delicat pentru intreprinderile mici si mijlocii. Conferinta incearca sa ofere solutii pe care IMM-urile le pot adopta pentru a privi cu seninatate inspre momentul intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, prin conferintele organizate de BTL Design. Ele starnesc un viu interes in randul mediului de afaceri local din orasele unde conferintele fac etapa.

Cuvantul de deschidere a fost rostit de autoritatile locale: Romeo Stavarache, primar al Municipiului Bacau, Neculai Olaru, subprefectul judetului si Dragos Benea, presedinte al Consiliului Judetean.

De asemenea, au rostit cuvinte de bun venit Ion Raducanu, de la Organizatia Patronala si Doru Simovici, presedinte al Camerei de Comert si Industrie Bacau. Mediul economic din Bacau este foarte activi. Toti au subliniat importanta unui echilibru si dialog intre autoritatile statului si patronat.

Plenara unu a fost destinata “Solutiilor pentru eficientizarea afacerii. Solutii de transmisii de date cablu/wireless, solutii comunicatii mobile si fixe, solutii internet, infrastructura pentru afaceri, solutii de promovare”.

Moderator a fost Gabriela Malcinschi, redactor sef al revistei Business Leader, care a prezentat pentru inceput cum isi pot reduce firmele costurile prin adoptarea unor solutii IT care sunt indispensabile in prezent pentru a te mentine pe o piata concurentiala.

Pe de alta parte, implementarea acestor solutii faciliteaza procesele interne si elibereaza anumite competente in firmele respective, care pot fi mai atente la directia de urmat pentru business-ul lor. Reprezentantii Orange, partener oficial al conferintei, au prezentat “Solutii pentru flexibilitatea si eficienta afacerii dumneavoastra”.

Sorin Solcan, Regional Corporate Sales Manager a prezentat Orange Romania, care se axeaza si pe servicii special dedicate business-ului. In continuare, colegul sau Claudiu Bozantan, Corporate Devices Trainer a prezentat dispozitivul Blackberry, o solutie ideala pentru mobilitatea oamenilor de afaceri.

Intr-adevar, fara internet astazi, afacerile nu pot fi eficiente, ceea ce a explicat si Radu Mandru, director de vanzari pe regiunea Bacau la Romtelecom, in prezentarea sa, „Solutii broadband pentru afaceri”.
.
Managerul regional de vanzari al UPC-Astral, Florin Finaru a subliniat importanta acestor solutii in discursul sau despre „Internet si telefonie pentru mediul de afaceri.” El a prezentat de asemenea compania UPC- Astral dupa achizitia Astral de catre UPC anul trecut.

Pentru ca Internetul este esential in desfasurarea afacerilor, trebuie sa intelegem ce putem face cu Internetul, cum il putem utiliza pentru a ne dezvolta afacerile. Acesta a fost subiectul pe care Radu Ion, manager BTL Design l-a expus in fata reprezentantilor IMM-urilor: „Rolul Internetului in dezvoltarea serviciilor si produselor.”

In incheierea primei plenare, Marian Ceausu, general manager al companiei Wind 94, a trezit interesul auditorilor prezentand „Promovarea prin mijloace outdoor si indoor”.

Plenara a doua a fost cea de solutii financiare pentru dezvoltarea afacerii. Lucrarile au fost moderate de Gabriel Lazar, director de operatiuni si tranzactii la „finantare.ro” si Vasile Coman, redactor sef la Ghiseul Bancar. Acesta a inceput printr-o prezentare a tendintelor in ofertele bancilor legate de produsele de creditare pentru IMM-uri. Gabriel Cretu, director de vanzari la Divizia Retail de la OTP Bank Romania, a prezentat in fata IMM-urilor „Solutia planurilor tale”.

Finantarile sunt un domeniu foarte important, si suscita mult interes, deci IMM-urile prezente in sala au pus multe intrebari reprezentantilor bancilor.

In continuare a avut ocazia sa raspunda intrebarilor pe care si le pun reprezentantii IMM-urilor, Daniela Niculescu, Director IMM la Finansbank, a carei prezentare, numita „Parteneriatul banca-antreprenor, mit sau realitate?” a explicat antreprenorilor ca bancile ii pot sustine in planurile lor de dezvoltare.

Sorin Marius Stefan, director comercial al BRD-GSG Bacau, a expus despre „Un parteneriat pentru viitor: BRD-IMM”.

Gabriel Lazar, co-moderator, a explicat cum se face accesul IMM-urilor la programele de finantare. Corneliu Pricope, director al Agentiei de dezvoltare locala Bacau, a prezentat „Programele de finantare in judetul Bacau”.

Teodora Dumbraveanu, Key account manager la Coface Romania, a facut o expunere despre „Solutiile de recuperare a creantelor”.

In premiera, Coface Romania a anuntat cu aceasta ocazie, ca garanteaza o rata minima de succes, stabilita in functie de portofoliul cazurilor de recuperat si de sectorul de activitate, si ca alternativa, plata in avans a unei cote parte din valoarea portofoliului cazurilor de recuperat, urmand ca un comision de succes sa fie perceput pentru sumele recuperate ce depasesc acea plata in avans.

In incheierea conferintei, s-a facut o tombola. UPC-Astral a oferit sapte premii participantilor din sala, Romtelecom patru premii, iar premiul cel mare o solutie de comunicatii completa, un laptop oferit de BTL Design insotit de un abonament gratuit pe sase luni la internet de banda larga, prin serviciul ClickNet Express 1024 oferit de Romtelecom.

Aceasta conferinta din judetul Bacau va fi urmata de alte conferinte intr-un program national de evenimente destinate IMM-urilor. Urmatoarele etape sunt: Neamt, Galati, Braila, Maramures, Arad, Cluj, Vrancea.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*