Niciun leu in plus pentru programele de sanatate

In acest an, programele finantate direct de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau catre spitalele din judet nu au primit niciun leu in plus fata de anul anterior. Dan Stoica, sef serviciu si purtatorul de cuvant al CJAS a declarat ca cele trei programe au finantare echivalenta cu cea de anul trecut, iar fondurile alocate depasesc cu putin suma de 2 miliarde de lei vechi.

Este vorba de programul TBC, care a primit 1,27 de miliarde de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu materialele sanitare, programul de ortopedie – endoproteze, finantat cu 380.000.000 de lei (260 de milioane sunt orientate catre sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta, iar alte 60 de milioane, pentru fiecare sectie de profil din spitalele Moinesti si Onesti), bani ce sunt folositi tot pentru aprovizionarea cu materiale sanitare.

Alte 410 milioane de lei vor fi folositi in acest an prin programul de talasemie (o boala de sange) necesar asigurarii tratamentului medicamentos pentru bolnavii din judet. Programele de oncologie, TBC (partea de medicamente), diabet, SIDA si dializa sunt finantate direct de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Rocana NEAGU

Adauga un comentariu

*