Preot băcăuan găsit decapitat în chilia sa din Schitul Cireşu

Părintele Pahonie, preot paroh la Schitul Cireşu, din comuna băcăuană Helegiu, a fost victima unei crime de o cruzime greu de descris. Cadavrul preotuluia fost descoperit miercuri dimineaţă, în chilia sa de una din enoriaşe. Monahul avea capul tăiat, trupul îi era scrijelit cu zeci de tăieturi de cuţit, picioarele îi erau legate, hainele făcute scrum, iar corpul îi era plin de arsuri.

Principalul suspect este fiul uneia dintre măicuţe şi a fost prins de poliţişti, joi, în timp ce încerca să fugă din localitate.

Femeia care a descoperit grozăvia este Maria Roşeţ, de 60 de ani, din Helegiu.

Zeci de poliţişti şi procurori s-au deplasat, vineri, în comună pentru a cerceta locul faptei. Principalul suspect este Neculai Roşeţ, în vârstă de 27 de ani, fiul bătrânei, care credea, de mult timp, că părintele Pahonie o ţine, cu forţa, pe mama sa la schit.

Tînărul a fost prins, în jurul orei 15.00, în Gara Oneşti, în timp ce încerca să fugă din localitate.

Până în urmă cu 14 ani părintele Pahonie era cunoscut drept Gheorghe Pârjol, contabil la una din societăţile din Bacău. După ce a ieşit la pensie şi-a pus la bătaie pământul pe care îl avea la Helegiu şi, ajutat şi de câţiva credincioşi care i-au mai donat câteva suprafeţe de teren, Gheorghe Pârjol a construit Schitul Cireşu. Localnicii spun că era un preot cu har şi că era iubit de credincioşi.

Adauga un comentariu

*