Termoelectrica Borzesti face concedieri

Termoelectrica Borzesti a anuntat într-un proiect de concediere colectiva, depus la Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau, ca va trimite în somaj aproape 100 de salariati.

Vestea a fost primita cu mare îngrijorare de sindicalisti, care cred ca efectele acestei masuri vor fi extrem de grave data fiind situatia economica si sociala a zonei.

Disponibilizarea a fost determinata de refuzul celor de la Rafo de a mai folosi energia termica pe care le-o furnizam noi.

Drept consecinta, luna aceasta vor intra în preaviz circa 90 de persoane, majoritatea de meserie operatori cazane sau electricieni”, a declarat Serban Neagu, liderul sindicatului Solidaritatea din cadrul societatii.

Potrivit acestuia, disponibilizatii vor primi, conform reglementarilor legale, câte un salariu mediu pe economie, lunar, timp de doi ani, si eventual alte plati compensatorii stabilite prin negociere.

Liderul sindicatului Solidaritatea sustine ca urmarile concedierii colective “vor fi foarte grave”, dând exemplu situatia de la Carom Onesti, unde muncitorii disponibilizati au protestat de mai multe ori în strada.

Mediafax

Adauga un comentariu

*