Adrian Zahariuc – argint la Olimpiada Balcanica de matematică

Lotul olimpic de matematică al României a deschis seria performanţelor remarcabile în concursurile internaţionale pe discipline, obţinând în Cipru, la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de matematică pentru seniori, 6 medalii (două de aur, trei de argint şi una de bronz) şi locul întâi în clasamentul pe naţiuni.

Elevii români vor reveni în ţară, miercuri 3 mai, ora 7.50, şi vor fi întâmpinaţi pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de o delegaţie a Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Medaliile de aur au fost obţinute de Mihail Dumitrescu (clasa a X-a / Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Gabriel Eduard Bazavan (clasa a Xll-a la Liceul „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu-Severin). Dragoş Michnea (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Gh. Şincai” Baia Mare), Pachiţariu Marius (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Adrian Zahariuc (clasa a Xl-a / Colegiul Naţional „Ferdinand l” din Bacău) au intrat în posesia medaliilor de argint, iar Lucian Ţurea, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti a ocupat locul III, recompensat cu medalia de bronz.

Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) are statut de concurs regional, fiecare stat participant – cu excepÅ£ia ţării organizatoare – având dreptul sa înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal a căror vârstă nu depăşeÅŸte 20 de ani. Anul acesta competiÅ£ia a fost organizată de Cipru, în perioada 27 aprilie – 2 mai, la ediÅ£ia din acest an participând peste 140 de elevi ÅŸi profesori din 13 ţări.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Adauga un comentariu

*