„B” de la Bacau

Cu un singur punct in cele noua etape ale returului, FCM Bacau a inceput sa se pregateasca de matineu.

Nimeni nu mai spera, nimeni nu mai crede. De altfel, Popovici a si spus-o. „Trei puncte astazi ne mai ajutau sa speram. Repet, sa speram si atat. Oricum situatia e destul de clara. Suntem retrogradati si urmeaza sa vedem ce putem face la anul, care va fi strategia clubului si spre ce ne indreptam. Echipa are un viitor, ramane sa vedem daca e bun sau nu”, a incheiat tehnicianul „galben-albastrilor”.
E drept, bacauanii nu au jucat fotbal in acest campionat decat atunci cand au fost motivati din alte parti. Pana si antrenorii Cristi Popovici si Marius Gireada s-au plictisit sa mai dea explicatii tactice jucatorilor. La pauza, in vestiarul bacauanilor, directorul sportiv Daniel Scanteie a facut pe antrenorul.
Popovici si Gireada au stat pe banca tehnica. Cristi Popovici s-a resemnat si parca il auzim spunand dupa umilinta de la Iasi: „Nu am ce face. Eu am vrut sa plec de la echipa, dar nu am fost lasat. Am spus de mult timp ca nu mai cred in salvare. Nici nu mai stiu ce sa le spun jucatorilor. Nu-i mai pot motiva”. Chiar daca in ultimii ani partidele dintre cele doua echipe au atras multe suspiciuni, meciul de ieri a curs intr-un singur sens, spre poarta lui Ignatescu. Golul lui Abrudan a venit firesc dupa un forcing al bistritenilor in primele 15 minute. Bacaul joaca dezlanat, fara nici o idee de joc. Adrian Gheorghiu si Bobi Verdes par a fi singurii care mai cred ca echipa poate intoarce rezultatul. Jenant, pentru ca nimeni nu-l sprijina. La jumatatea reprizei a doua, lumea s-a ridicat in picioare. Sa fi fost vreo faza periculoasa la poarta bistritenilor? Nici vorba! „S-a aprins nocturna”, a spus unul dintre putinii suporteri, mai exact un angajat al presei fara treaba sambata seara. Mai au puterea sa faca haz de necaz. Bacaul a murit in mediocritate. S-a complacut in minciuna. Echipa nu joaca nimic, dar jucatorii, oficialii clubului si antrenorii dau vina pe arbitraje si pe greselile individuale. Golul de onoare al lui Bobi Verdes inscris cu zece minute inainte de final nu a facut decat ca amaraciunea infrangerii sa fie si mai amara.

Adi ENASOAIE

Adauga un comentariu

*