Stavarache condamna Bacaul la izolare

Dezbaterea publica privind Zona Metropolitana Bacau a ramas fara niciun rezultat din cauza primarului Romeo Stavarache. Acesta a anulat toate sperantele de constituire a Zonei Metropolitane, dovedind inca o data ca nu-l intereseaza dezvoltarea municipiului.

Ideea unei zone metropolitane in jurul Bacaului a fost vehiculata si de fostul primar Dumitru Sechelariu, acum patru-cinci ani, insa a fost abandonata.

Consilierul judetean Codruta Arvinte a fost cea care a actionat direct pentru materializarea acestei idei. Pornind de la un proiect-cadru care-i apartine, prezentat opiniei publice in urma cu un an, ea s-a batut pe doua fronturi.

In primul rand, dupa discutii cu alesii din cele 17 comune ce ar urma sa intre in componenta Zonei Metropolitane, a reusit sa determine un vot favorabil in toate consiliile locale, plus unul in Consiliul Judetean Bacau. Singurul esec – in Consiliul Local Bacau, care a ignorat complet proiectul timp de 12 luni. In al doilea rand, consilierul judetean a declansat o campanie de strangere de semnaturi de la cetatenii municipiului care sa determine administratia sa ia in discutie acest proiect. In fata atitudinii ostile a lui Romeo Stavarache, Codruta Arvinte a fost dispusa sa renunta la paternitatea proiectului, doar-doar va convinge puterea locala sa se implice. Nu a reusit.

Intalnirea a debutat sub auspicii foarte bune: prezenta numeroasa si diversa, oameni cu lectiile bine facute, interes maxim pentru tema data. La minusuri putem consemna absenta totala a parlamentarilor de Bacau (dar indiferenta lor fata de problemele comunitatii este deja binecunoscuta) si slaba reprezentare a consilierilor locali si judeteni care, teoretic, ar fi avut un cuvant de spus.

La inceput, participantii au ascultat o bine argumentata si fluenta prezentare a principiilor de organizare si functionare a directorului Agentiei de Dezvoltare Locala Bacau (ADL), Cornel Pricopie. Precizam ca ADL este subordonata Consiliului Local Bacau. Din cele spuse de directorul Pricopie a rezultat clar ca sunt indeplinite toate conditiile legale si exista toate argumentele practice pentru constituirea Zonei Metropolitane Bacau.

Cuvintele sale au fost intarite de invitatul special al primarului Stavarache, Alexandru Hotnog, reprezentantul unei firme de consultanta care a pus pe picioare, practic, Zona Metropolitana Oradea – singura care functioneaza la aceasta data in Romania. Folosindu-se permanent de exemplul concret Oradea, Hotnog a detaliat pasii concreti care trebuie facuti de catre bacauani si a facut referiri cat se poate de pragmatice la avantajele pe care municipiul Bacau si comunele din jur le-ar avea dupa constituirea unei zone metropolitane.

Accesul foarte lesnicios la fondurile europene pentru infrastructura, atractivitatea sporita pentru investitorii in cautare de terenuri si forta de munca ieftine si o competitivitate mai mare in cursa zonala si chiar mondiala de dezvoltare economica sunt doar trei argumente expuse inteligent si inteligibil de Alexandru Hotnog. Se parea ca este o simpla formalitate implicarea primarului Stavarache si, implicit, a municipiului in proiectul Zona Metropolitana. Dar…

… Stavarache isi contrazice oamenii

Toti cei prezenti au fost stupefiati atunci cand, cu un zambet radios, primarul Romeo Stavarache a cuvantat: „Sa asteptam, sa nu facem o zona (metropolitana, n.n.) si sa contravenim legii”, „Sa asteptam legea care va da cadrul legal de constituire a zonelor metropolitane”, „Votul celor 17 consilii locale ale comunelor care au votat afilierea este ilegal” etc.

Acestea sunt doar cateva dintre afirmatiile-ghilotina din peroratia lui Romeo Stavarache care, in aproape 15 minute, a demolat tot ceea ce se construise in peste trei ore.

In fata acestei atitudini refractare, presedintele CJ Dragos Benea – invitat si el la dezbatere, s-a aratat gata sa retraga institutia pe care o conduce din viitoarea zona metropolitana: „Consiliul Judetean nu este indispensabil in acest proiect, dar municipiul Bacau este. Nu Consiliul Judetean trebuie sa fie piedica in calea materializarii acestui proiect.” Nici atitudinea lui Dragos Benea nu l-a convins pe Stavarache sa se implice, ceea ce l-a facut pe presedintele CJ sa exclame la sfarsit: „Cu acest proiect am facut un an politica si atat!”.

Pentru a lasa impresia ca nu se opune total acestui proiect, primarul Stavarache a programat saptamana viitoare o intalnire cu presedintele CJ si cei 17 primari de comune pentru, atentie!, „comandarea unui studiu de oportunitate privind zona metropolitana.”

Adica totul sa se reia nu de la zero, ci de la o fundamentare inutila atata vreme cat toata lumea cu bun-simt si bune intentii a fost de acord ca proiectul este bun si trebuie materializat cat mai repede. Potrivit parerii ziaristilor si reprezentantilor societatii civile, aceasta atitudine a lui Romeo Stavarache vine sa confirme lipsa de anvergura a actualei administratii publice locale, dar si rigiditatea actualului primar atunci cand e vorba despre initiative care nu-i apartin sau nu le poate controla in totalitate.

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. Zona metropolitana, investitii, atractivitate sporita pentru investitorii in cautare de terenuri si forta de munca ieftina, taxe si impozite asemanatoare celor din oras si in comunele aferente Bacaului care sa-i sufoce si pe putinii locuitori ramasi la tara…
    Cu adevarat Romania are cea mai ticalosita conducere din ultimii 60 de ani… iar Bacaul e un adevarat fief al mafiotilor. Am sa pomenesc o parte din ei care imi vin acum in minte: fratii SECHELARIU, IACOBOV, HREBENCIUC, ION NICULAE, PLACINTA, mafiotii italieni(Antonelo, Baldoni…) si romani(Dascalu, Popovici) din industria textila… Sa „ma ierte” aceia pe care nu i-am pomenit si sa stie ca nu i-am uitat!
    Pe locuitorii comunelor care se invecineaza cu orasul Bacau nu-i intreaba nimeni daca doresc sa faca parte din… Zona Metropolitana?
    Cand vor afla ca trebuie sa plateasca taxe si impozite mari ca in oras pentru terenurile detinute si servicii „iluzorii” cu siguranta ca se vor bucura enorm… Sau poate NU! Dar sa vedem cine are de castigat totusi din „implementarea ideii metropolitane”: pai in primul rand „lipitorile” de la taxe si impozite, apoi „mafiotii” abonati pentru iluzorii lucrari publice pe banul contribuabilului, „mafiotii” gen Antonelo(Wear si Sonoma)si cei gen „Sechelariu” care vor cauta sa exploateze nenorocirea si saracia oamenilor din aceste comune acaparandu-le terenurile la preturi derizorii si oferindu-le in schimb „salarii mizere” la munci de 12… 14 ore pe zi din care platite doar 8…
    Bacauanii care locuiesc in „cartierele” Serbanesti, Letea, CFR nu au drumuri asfaltate, nu au apa curenta si canalizare la standarde urbane(multi din ei nu au deloc!!!), nu au incalzire centralizata, gaze, nu au magazine specializate, supermarketuri, nu au servicii corespunzatoare de salubritate, ecarisaj, iluminatul public lasa de dorit (iarna sunt uitati in nameti de zapada si tot anul in praf, noroi, gunoi) si cu toate acestea platesc pentru servicii inexistente asa numitele „TAXE PE PROSTIA ADAUGATA”(fireste e o ironie!!!).
    Pentru ce si-ar dori locuitorii din Magura, Margineni, Luizi Calugara, Hemeiusi, Nicolae Balcescu, Saucesti sa faca parte din „zona Metropolitana”? Doar ca sa plateasca mai mult pentru ceea ce au deja? Adica NIMIC!
    Nu va este rusine? Oare chiar ne luati de prosti? Rezolvati mai intai problemele orasului Bacau! Faceti din Bacau un oras al oportunitatilor si nu al oportunistilor si va asigur ca toti vor dori sa tina de… zona Metropolitana! Pana atunci NU!

  2. Sunt sigur ca veti cenzura mesajul de mai sus pentru ca fituica aceasta este „organul de presa” al trogloditului numit Sechelariu. Se vede acest lucru dupa modul abject in care il atacati pe domnul primar Romeo Stavarache fara insa sa-i acordati dreptul la replica! Ii recomand lui Sechelariu sa schimbe titlul „oficiosului de familie” actualmente numit Observatorul de Bacau in Racnetul Laudetei!
    Pe curand!

  3. mah, da am si io o intrebare: daca Observatoru’ e jucarica lu Laudeta, Desteptarea a cui mai e? Zorro, fara suparare, da vezi ca ai dat-o in bara de data asta. Si daca Ziarul de Bacau i-o trage lu Stavarache si firmelor „prietene” in articolul de aici inseamna ca e ziarul lu Seche?
    De acolo din Canada probabil ca Bacaul se vede frumos, dar vino in oras sa veszi care-i treaba…

  4. Zorro, tata, argumentatia ta seamana aproape perfect cu cea a primariei; ai cumva juma de norma pe acolo? Numai ca stii, ce, problema este ca taranii chiar vor Zona Metropolitana, singurii care nu vor sunt astia din Primarie. Iar faza cu taxele marite e o frectie pentru ca asocierea nu inseamna ca satele vor face parte integranta din oras, ci doar se vor asocia pentru proiecte comune. Fii linistit, vor plati aceleasi taxe mici ca si pana acum.

    Zici ca nu-i intreaba nimeni pe aia din comune daca vor sa faca parte din Zona Metropolitana… Nenicule, toate comunele au hotarat ca vor sa faca parte. Problema cea mai delicata este acum cine-si va adjudeca paternitatea sau maternitatea acestei asocieri. Ca de aici se poate castiga oleaka de capital politic. De aia iubitul tau Stavarache nu vrea sa aprobe proiectul in forma asta ci vrea altul care sa poarte stampila lui ca initiator…

  5. Pentru Zoe si ME…
    Sunteti slabuti stimabililor… Vad ca va achitati de sarcinile trasate de mafioti cu „tragere de inima”. Nu intentionez sa va dau apa la moara polemizand cu „idioti utili” ca voi!
    Sunteti patetici!
    Sictir uratilor…

  6. A scapat Bacaul de un neserios (Sechelariu)si a venit alt mincinos.Doamne,curata Judetul de toti nenorocitii de primari si prefectii care nu stiu decit sa promita.Asa sa le dea D-Zeu dupa cum le este sufletul.

  7. A scapat Bacaul de un mafiot incult si imputit(Sechelariu alias „Bluto soiosul”) si a venit un primar tanar, energic si luminat dornic sa faca curatenie in „cloaca mafiotilor” din Bacau! Ii dorim succes deplin domnului primar Romeo Stavarache si ii trimitem la origini pe cacaciosii de serviciu de pe forum.
    Si mai terminati-o cu zona metropolitana ca nu o vrea nimeni! Ia intrebat cineva pe tarani daca sunt gata sa se faca „oraseni” si sa plateasca biruri ca la oras? Nu cred!

  8. Amice, (adica „m” de mai sus), esti idiot!

    Unde pana mea ai auzit ca daca se face zona metropolitana o sa plateasca lumea taxe ca la oras????

    Dute si pupa-l in kur pe Stavarache si mai lasa-ne in pace. Auzi, a venit Stavarache sa faca curatenie in cloaca mafiotilor…

    Pai cum se cheama ala care da asfaltarea strazilor firmelor „prietene”? Bine, in afara de Sechelariu. Raspunsul este Stavarache. Iar firmele sint ale colegului Slic si ale colegului Botezatu. Ambii din PNL.

  9. bai „zorro” dar mai nou au pus la tzarani internet?A scuze la cat de idiot esti nici macar nu te pot numi ca jignesc betii oameni muncitori.
    Bai „m” nu vreau sa te jignesc nici pe tine dar ti-o trage Stavarache bine de ii asa apararea?SAu esti si tu unul din ala cara atunci cand era Seche nu mai conteneai sa il „pupi” dar acum cu asta la putere la primarie „mai stai o tura” si poate iti da si tie ceva din restul ciolanelor care le arunca „cainii” lui?
    „zorro” revin la tine urat esti bah si mai bine sunt un „idiot util” decat un „labagiu idiot si inutil”
    hai sictir imputitule

  10. Se vede faptuilca prostu’ in los sa se documenteze si sa stie de fapt cum stau lucrurile trancaneste aiurea fara nici o baza. Bah zorro unde draq te-ai gasit taranii de aici incanada sa iti spuna ca nu vor zona metropolitana ca aici in Bacau mie mi-au spus ca vor. Si sa fie clar pt toti surzii si chiroo care nu au citit niciodata sau auzit vreun articoil integral: nu se mareste nici o taza. Zona metropolitana este necesara prin prisma evidentei dezvoltari regionale care poate atrage fonduri, in special externe, doar daca se fundamenteaza pe o comunitate cat mai mare. Asa ca bah taranilor tip zorro sau m, nu mai pupati pielea aia mai alba a lui Stavarache ca stim toti ceea ce a facut de cand a venit….ldin promisiunea ca Bacaul va fi al tuturor bacauanilor a ajuns …Bacaul cateie de joc la adresa toturor bacauanilor exceptie facand pupincuristii si amicii de pahar si nu numai acest tip de interactiune unama privind lichidele, amici cu preafericitul Stavarache, care l-a facut mic copil pe Sechelariu in ceea ce priveste propriile interese materiale rezolvate pe seama bacauanilor.

  11. Tzopescu baiatule „lasa clontu'” si citeste mai bine proiectul „Zonei Metropolitane”… Ai sa vezi ca inainte de orice „investitii straine” amarastenii din comunele invecinate Bacaului vor plati taxe si impozite mult mai mari!!!
    Cat despre investitiile atrase de „zona Metropolitana” sa stii ca mai facut praf! Vor fi zero! De ce? Simplu: in Romania si in special in „feudele” mafiotilor de tip „Sechelariu-Iacobov-Hrebenciuc” nu functioneaza nici o lege! Intrarea in UE a Romaniei nu inseamna NIMIC atata timp cat legea o fac mafiotii!
    Nu te mai „incorda” asa de tare cu argumente de genul „mie mi-au spus ca vor” ca te inseli! Cunosc situatia mult mai bine decat tine!
    Pana cand nu va scrie negru pe alb ca „taxele si impozitele nu vor creste” si ca „orice comuna odata intrata in zona Metropolitana are dreptul de a se retrage din ea in cazul in care prevederea de mai sus nu se respecta sau in cazul in care politica de dirijare a fondurilor este la cheremul unor grupuri de interese”, ei bine pana atunci NU CANTA MUZICA!!!
    Asta asa pentru „destepti” ca tine si pentru Sechelariu caruia ii curg balele dupa „ceva tepe de tras”!
    „Pasol na turbinca, vitma!”

  12. m tata cred ca tie ti-e rau. eu unul sunt total scarbit de toti cei care cred ca daca sunt ei smecheri sau se cred restul sunt fraieri si deci poti sa faci ce vrei pe spinarea lor. Dar proiectul zonei metropolitane in mod sigur nu avantajeaza numai municipiul. Problema in comune este ca nimeni nu e in stare sa faca un proiect decent pentru a accesa fonduri pentru investitiile ce vor sa le faca. Stim toti cum sunt majoritatea primarilor si functionarilor locali din primariile rurale. Au ajuns asa pt ca au luat cu masina pe bunica si strabunicul si le-au zis unde sa puna stampila. Ca ii ajuta in fel si chip si batrinii s-au lasat pacaliti. Stim ca se voteaza pe baza de cumetrie sau alte grade de rudenie. Stim ca odata ce s-au vazut primari se apuca de fel de fel de activitati nu tocmai ortodoxe menite sa le sporeasca avutia materiala. Stim si ca functionarii sunt alesi tot dintre cumetrii primarilor si ca in majoritatea lor covarsitoare sunt niste incompetenti. Posibil sa nu fie cazul in toate comunele dar in cea mai mare parte este. Si atunci cum vrei sa aiba taranul utilitati, drumuri, farmacie in sat si un magazin decent ca sa nu mai spun de agenti economici productivi cand cei care ii conduc si care sunt datori sa demareze aceste demersuri nu stiu nici tabla inmultirii? Este foarte adevarat ca si Bacaul are mult de castigat, poate mai mult in prima faza decat comunele dar este la fel de adevarat ca la fel cum Bacaul are nevoie de comune si ele au nevoie de Bacau. Se observa clar ca localitatile din jurul Municipiului sunt cele mai dezvoltate si mai avute comune din judet. Si atunci cum poate un proiect care favorizeaza orasul si comunele(atat direct prin proiectele derulate acolo, cat si prin dezvoltarea orasului care va conduce automat si la sporirea atractivitatii zonei lui periferice). Daca cei de la comune nu sunt in stare sa se descurce singuri atunci au nevoie de indrumare si ajutor. Si acolo unde sunt mai multi ..vorba romanului puterea creste. Cat despre taxe… sa fim seriosi…ce poti lua unora care deja nu mai au ce da? Posibilitatea ca ele sa creasca este doar in conditiile unei cresteri a confortului acelor locuitori prin realizarea unor obiective de investitii si a unei posibile cresteri a nivelului de trai in conditiile dezvoltarii si economice a zonei, ceea ce nu cred ca ar fi 100% anormal. Daca de exp ne uitam la com. N. Balcescu ne putem da f bine seama de avantajul pe care il are datorita invecinarii cu Bacaul. Importante companii si-au deschis puncte de lucru aici (vezi Metro, Praktiker, Dedeman etc. ) care aduc bani frumosi la bugetul local al comunei. Si asta e doar un exemplu.
    Cat despre fostul sau actualul primar …sunt dezamagit si dezgustat de reactia post electorala anului 2004 a lui Sechelariu si in continuare consider ca intre el si Stavarache diferenta e doar de parteneri de interese.
    Asa ca te rog frumos sa ma scutesti de afirmatii de genul ca imi curg balele ca nu am dupa ce. Si chiar nu am de ce…poate sa imi mareasca bursa la facultate da’ pt asta poate sa se imbuneze Hardau. O zi buna si reflecteaza mai adanc stimabile.

  13. Auzi bah daca nu stiice inseamna dezvoltare si economie du-te bah la gradinita si incepe scoala iar. Poate asa o sa te invete doamna educatoiare ce cuvant e urat si cum se vorbeste. Da’ la max 4 clase cat ai tu si iq sug 50 ce pot sa iti cer inafara de vocabular suburban si minte incuiata care nu intelege nici cum se invarte raoata. Poate nu stii tu sa citesti dar iti recomand sa recitesti (poate te ajuta doamna educatoare) proiectul zonei metropolitane. Si cum s-a spus…e doar un proiect, deci nimic nu e batut in cuie. Detaliile privitoare la acesta se stabilesc in functie de cat de bine reprezinta fiecare primar interesele celor care l-au ales. Ii convine …intra, nu ii convine…sta deoparte. Dar din cate s-a vazut toti vor sa intre. Si cred ca ei, cei care reprezinta mediul rural stiu mai bine ce avantaje si ce deavantaje ai localnicii de acolo decat tine. Asa ca las-o moale cu injuriile si cu bataia pe care nu cred ca ai reusi sa o dai nici unui catel de 2 luni. Problema e ca noi romanii chiar nu meritam sa intram in Ue cu elemente de astea ca tien si ca multi altii asemenea tie. Cu unii care nici nu stiu sa vorbeasca, care nu stiu ce e aia bun simt si care habar nu au cum se mananca o paine asa incat sa ajunga la toti, daca ai inteles metafora. Cred ca mai intai tb sa te duci la clasa a 5-a sa inveti ce e aia metafora ma scuzi. Ia spune orice te supara rezolvi cu organe genitale si cu promisiuni de bataie? Si daca da…care e diferenta intre tine si cei care se urca in copac prin jungla? Mai nenea invata sa taci inainte sa spui p prostie poate iti vine mintea la cap mai tarziu. Apropo…hai la revedere, ca de obicei nici nu bag in seama persoane care abia stiu sa gangureasca obsenitati. Am facut in cazul tau o exceptie dar te las sa iti bati gura singur de acu pt ca …daca nu stiai …romanul are o vorba> cine e mai destept cedeaza primul.

  14. bai ionica din saucesti mai taci daca nu ai bani de mancare ar trebui sa renunti la net ca mai faci niste economii si cu ocazia asta mai creste si gradul de inteligenta a celor care folosesc internetul.

  15. nea stavi a zis:

    bah m sugativa de crema natur pt ten te fecundeaza bine dom’ primar? daca te-as prinde te-as fecunda si io oleak da’ numa’ oral. Nu imi plac baietii da’ mi-am zis ca pt tine merita sa incerc. Mai da-te in sloboz de […] imputit si du-te draq inapoi la ranit la porci ca poate asa o sa ai bani de mancare. Si daca in veti sa citesti iti jur ca o sa ajunci mai mult decat un porcar ordinar ce esti animal impaiat ce esti. Ti-a crescut si tie puf la […] si te crezi scula mare a societatii rasculate. du-te bah in camera alaturata cu liberalul ala de 2 la metru si vezi-ti numai de regulat ca de gandit nu incape vorba sa poti

  16. va certati degeaba, „zorro” si restu aveti perfecta dreptata, a plecat un mafiot si a venit altul in devenire ;).
    Macar Seche avea buzunarele largite si prieteni instalati, acuma e randul „Pinguinului” sa-si largeasca buzunarele, da face progrese puternice.
    Solutia e de a alege fiecare 4 ani un alt Primar ca sa nu aiva timp sa-si ajusteze buzunarele.
    Realitatea e ca nici unu din noi nu am face altfel, 😉 in cine ai avea mai multa incredere decat in ce-i care te-au sustinut la alegeri?. In fiecare din noi se ascunde un mic mafiot, cine ajunge la putere scoate mafiotul din el.Sa-l sustimen pe „Pinguin” sa vedem ce poate face din Bacau.Bine/rau, Seche a facut ceva, desi nu e de laudat dara bacaoani au avut de profitat, da cand toata tara fura… Oricum ni sa dus vestea si ne cunosc si nemti, ca nu intram cu pistolu in banci, intram cu buldozerul si luam seiful cu noi ;-).
    Da sunt sigur ca suntem pe drumul ce-l bun.
    La ultima vizita a mea in Bacau, cand am fost cu cineva sa-si faca niste acte, doamna de la ghiseu sa inrosit si aproape speriata a respins orice intetie de a fi mituita :)).

  17. In sfarsit un om cu capul pe umeri. Bravo manu…te felicit pentru modul in care vezi realitatea. Pacat insa ca nu toti privesc obiectiv ceea ce este evident. Keep on going this way.

  18. Bai manu esti baiat destept.Bravo tie

  19. observator a zis:

    Thunder alias „nea stavi tzopescu” unul si acelasi prost dezlantuit pe forum!
    Zorro are dreptate, zona metropolitana nu aduce decat taxe marite. Progresul? Nicidecum… Pai daca Sechelariu pusese biruri mari pe bietii bacauani a facut ceva cu banii aia pe care-i strangea. Nimic!!! A scos piatra cubica de pe podul dinspre Serbanesti si a inlocuit-o cu asfalt „usurandu-ne buzunarele de pomana curului” cand ar fi putut sa faca un pod! Sub domnia Sechelariului lacul de agrement a devenit o cloaca colmatata si nimeni nu a facut nimic! Gaurile din asfalt odata peticite apareau intr-o saptamana! Insa Sechelariu si-a omenit clica pe seama bugetului local: una dintre afaceri fiind „nocturna lui peste” de pe stadionul central. Avem echipa de doi lei insa nocturna-i de miliarde incasate de mafioti! Si se tot plangea ca nu-i ajunge bugetul…
    Nu s-au schimbat „multe” lucruri de atunci… S-a schimbat primarul, s-au mai relaxat impozitele, o clica de mafioti a fost inlocuita de o alta mai „neinvatata” in ale furatului. Si vechea garda de mafioti pesedisti din anturajul Sechelariului se arunca eroic la jugulara actualului primar. Unii gardisti(chiar forumisti!!!) sunt in Consiliul municipal. Si scheauna, urla, cauta sa muste, uneltesc marlaneste intr-un cuvant se vor din nou in fruntea bucatelor.

  20. Observator cred ca faci ca si restul presupuneri pripite. Pe thunder il stiu, recunosc, dar de nea stavi n-am auzit si nu il cunosc. E problema ta daca ma crezi sau nu, fiecare are dreptul la opinie. Iar daca citesti mai atent vei observa ca eu nu l-am laudat pe Sechelariu ci dimpotriva m-am declarat dezamagit si dezgustat de el, la fel cu l-am criticat si pe actualul primar. Deci nu poti sa ma acuzi ca as fi partizan al vreunuia din ei. Cat despre observatiile tale, nu comentez. Daca ai baza reala, pe care poti sa o dovedeti e normal ca orice om cu minte te va crede, inafara de cei care nu vor. Asa ca nu te contrazic in ceea ce ai spus dar nu te-ai referit la zona metrolopitana care de fapt face subiectul acestui articol. Iar in aceasta zona metropolitana sechelariu nu mai are nici un rol si nici nu a avut din vreme ce proiectul a fost intocmait dupa ce el a pierdut alegeril. Ceea ce se zvonea in timpul mandatului sau era un cu totul alt proiect care prevedea largirea efectiva a orasului urmand sa cuprinda comunele si atunci intr-adevar cresteau ametitor taxele celor care caparau statutul de oraseni peste noapte. Dar nu e cazul acum pentru ca ceea la ce face referire proiectul nu este o largire a orasului si la o asociere al lui cu localitatile invecinate petru a demara proiecte comune. Deci nici nu vine vorba de mariri de taxe din vreme ce localnicii vor ramane tot locuitori ai mediului rural. O zi buna si alta data te rog sa nu mai faci asocieri pripite.

  21. Comentariul semnat „observator” nu este postat de redactia ziarului Observator-editie de Bacau si nu reprezinta punctul de vedere al acesteia.

  22. bai observator proasta e mata cu tot neamul tau cu tot cu zorro ca eu cred ca sunteti aceeasi persoana.
    intra pe site ul altui cotidian din bacau si vezi din ce cauza nu a vrut poponarul ala sa voteze zona metropolitana
    dc nu reusesti sa descoperi articolul ca esti prea idiot anunta ma si iti trimit eu link-ul dc stii ce inseamna ala =))

  23. observator a zis:

    Extras din:
    Zona Metropolitana Bacau

    Un Proiect pentru Beneficiul Comunitatilor Locale

    „Realizarea unei puternice infrastructuri institutionale care sa cuprinda: 1. Trezorerie; 2. Spital teritorial; c)Unitati de invatamant liceal si post liceal; 4. Judecatorie si Parchet; 5. Politie cu un grad ridicat de competente; f)Oficiu prefectural; g)Reprezentante ale serviciilor deconcentrate ( Directia de Pensii, Inspectoratul Teritorial de Munca, Oficiu de Cadastru, Consultanta Agricola, Agentia de plati pentru agricultura; h)Reprezentante ale unor institutii descentralizate; i. Reprezentante ale serviciilor organizate de Consiliul Judetean s.a. 4. Realizarea unei puternice infrastructuri locale corespunzatoare: 1. Imobile pentru institutiile mentionare la punctul 1); 2. Drumuri interioare; 3. Retea de alimentare cu apa; 4. Sistem de canalizare; 5. Statii de epurare; 6. Retele pentru telefonie fixa si GSM s.a. 5. Realizarea unei puternice infrastructuri intercomunitare : 1. Drumuri de legatura intre localitati; 2. Statii de depozitare si prelucrare a gunoiului; c)Serviciu pentru evidenta informatizata a persoanei; 4. Formatiune permanenta de pompieri; 5. Servicii organizate de Consiliul Judetean[…]”

    Intrebari de bun simt si concluzii:

    Pana aici toate bune si frumoase insa cu ce bani se vor face toate acestea? Pe ce baza? Vor veni bani din exterior „mocca” pentru toate aceste proiecte? Investitorii locali sau dornici sa vina in zona vor da acesti bani? Sau toate acestea se vor face cu „banul public” strans pe baza de taxe si impozite?
    Nu cumva institutiile preconizate a se realiza prin zona metropolitana vor dubla institutiile deja existente la nivel municipal si comunal si vor atrage dupa sine cheltuieli duble de salarizare si intretinere? Si nu cumva tot pe banul public?
    Nu cumva se urmareste creerea unor noi institutii care sa „guverneze” zona Metropolitana si sa asigure „locuri de munca caldute” tinerelor generatii de functionari ridicati din familiile functionarilor publici actuali?
    Sunt absolut sigur ca Zona Metropolitana este doar o alta gaselnita pentru a stoarce noi taxe si impozite! Este vorba, probabil, de creerea altor taxe si impozite care sa ne aduca in situatia de a depasi pragul psihologic de 420 de taxe si impozite existente in prezent!

  24. observator a zis:

    Daca aveti argumente de bun simt vorbiti. Daca nu incetati a mai face „vorbire”.
    Comentariul postat de imbecilul obraznic „thunder” il arata asa cum este: mic, negru in cerul gurii, fara educatie, fara argumente, interesat de zona metropolitana in calitate de profitor si de aceea din momentul de fata nu-i voi mai raspunde.
    E plina Tara de „mitici” ratati… Oamenii de valoare au tot plecat sau pleaca din Tara insa nulitatilor le merge bine in „Romanica”… Ei sunt responsabili de dezastrul Tarii. Bucurati-va de „taxe si impozite” cat mai aveti de la cine le strange! Va veni o vreme cand veti ramane doar voi in tara si atunci va veti beli intre voi de piele!

  25. thunder a zis:

    imbecil esti bah boule.si iti garantez ca am mai multa carte decat tine handicapatul dracului.problema este ca, cu oameni ca tine nu se poate purta o discutie decat folosind un limbaj ca la usa cortului ca si asa cer prea mult de la tine cand iti cer sa indeplinesti o grea sarcina: aia de a tasta.asa ca nu ma lua pe mine cu „mic negru in cerul gurii si fara educatie” prostul naibii.ai vazut bah „idiotozaurule” ca la oradea de unde „d-l primar” a copiat proiectul zonei metropolitane lucrurile au inceput sa mearga?ai vazut ce finantare a primit?presupun ca nu asa ca iti mai arat o data articolul prost ignorant ce esti:
    „Guvernul a aprobat proiectul Companiei de Apă Oradea, privind extinderea reÅ£ele de apă ÅŸi canalizare în municipiul de pe CriÅŸ. Un alt proiect, care va accesa fonduri europene, se referă la extinderea reÅ£elei de apă-canal în toată zona metropolitană, adică în comunele din jurul Oradei. Extinderea reÅ£elelor va costa circa 100 de milioane euro.

    După ce vor fi obţinute toate avizele tehnice necesare, Guvernul va emite o hotărâre privind proiectul. Finanţarea va fi asigurată printr-un împrumut cu garanţii guvernamentale, valoarea investiţiei ridicându-se la 48 de milioane euro.

    Lucrările ar putea începe chiar de anul viitor, în acest fel fiind rezolvată definitiv problema reţelelor de alimentare cu apă în Oradea.

    Oraşul are 130 de kilometri de străzi fără reţele de apă potabilă şi 160 de kilometri de străzi fără canalizare.

    Cel de-al doilea proiect al Companiei de Apă se referă la extinderea reţelelor de apă-canal în zona metropolitană, adică în cele opt comune-satelit ale Oradei.

    Proiectul va fi înaintat săptămâna viitoare Ministerului Integrării Europene, pentru a fi accesate fonduri structurale.

    În acest fel, zona metropolitană va fi urbanizată suficient încât să se dezvolte rapid economic.

    Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane euro.

    Amos NEWS ”
    tine fraiere si sa stii ca din cauza oamenilor ca tine se duce Romania de rapa ptr ca esti prea prost sa recunosti oportunitati de afaceri si mai bine preferi sa mai pupi in cur un sef ptr o marire de salariu.
    mai invata bah despre economie si in principal despre cea din tara noastra ca doar asa poti sa nu te mai limitezi la prostia ta si sunt sanse sa „avansezi”.eu inca ma mir ca din cauza prostiei nu esti in spital dar tu esti un exemplu in ceea ce priveste vorbele: „daca ar durea prostia ar i infloritoare Romania” , asa ca imi pare rau ca nu doare
    :(( . nu are rost ca la asemenea prosti sa explic eu ce inseamna avantajele zonei metropolitane si ti am spus uita te pe alt site si dc nu iti trimit eu link-ul sa vezi ce avere trebuie sa dea fiecare om si apoi mai vb.

  26. tzopescu a zis:

    care vrea sa se adreseze personal actualul primarului ii recomand http://www.domnuleprimar.ro
    Am observat ca raspunde cam la toate intrebarile.

  27. observator a zis:

    Tzopescu citeste ce ti-am scris in ultimul mesaj.
    Adio!

  28. o noua modalitate de a estorca bani de la comune .mafia lucreaza in interesul lor .pt.tarani un bir in plus .cei din conducere vor avea cutitul sicozonacul

  29. comuna n.balcescu cu un buget destul de mare,cu utilitati,la o distanta de 7 km. de bacau
    ar face un pas inapoi aderand la asa zisa zona metropolitana .de castigat ar avea cei alesi in conducere,avand un loc calduros pe viitor.o adunare in caminul cultural ar fi binevenita pentru toti cetateni comunei

  30. gdggtggrgr grgrd dgdg

  31. cineva de "afara" a zis:

    Bai fratilor…observ la voi ca niste fii de comunisti la locul vostru sau chiar comunisti, ca vreti sa traiti bine….sa se dezvolte orasul vostru iubit ( unde de altfel voi locui si eu ) s sa prospere fara sa participati cu nimic…si asta e de ras pentru ca NU SE POATE. Nu te poti transforma din taran in orasean fara sa pui nimic …iar locurile de munca de care se vorbea chiar sunt importante .
    Daca participam cu totii cate putin avem de castigat cu totii… si noi , oamenii de rand ,nu doar cei de la conducere…..Viata intr-un oras mare dezvoltat, curat chiar daca „costa” eu cred ca merita efortul de a plati taxe mai mari fiindca in definitiv noi suntem cei care putem schimba ceva.
    Eu personal cred ca de frica saraciei zona este condamnata la izolare si la aceeasi viata de pana acum…..Pentru schimbare trebuie sa asteptam sa mai moara din comunisti fratilor…credeti-ma !

Adauga un comentariu

*