Premianţii primei ediţii a Galei Star

Juriul Galei Star, un festival de one-man-show organizat de Teatrul ‘Bacovia’, în perioada 31 martie – 6 aprilie, a desemnat câştigătorii, Marele Premiu ÅŸi Trofeul Star revenind tânărului actor Adrian Văncică. Membrii juriului au fost: profesorul universitar ÅŸi regizorul Sanda Manu, actorul Åžtefan Iordache ÅŸi regizorul Dan PiÅ£a.

Adrian Văncică este actor angajat la Teatrul Nottara din BucureÅŸti, iar la Gala Star a prezentat spectacolul realizat în mod independent ‘AngajaÅ£i-l pe clovn’, după Matei ViÅŸniec.

Premiul pentru cel mai bun one-man-show masculin a revenit actorului Zoltan Lovas de la Teatrul din Arad, pentru recitalul ‘Apropo, aÅ£i chemat pompierii?’, de Aldo Nicolaj.

Premiul pentru cel mai bun one-man-show feminin a fost acordat Alei MenÅŸicov, pentru spectacolul-recital ‘Femeile lui Picasso. Jacqueline’, de Brian McAvera, realizat la Teatrul ‘Eugen Ionescu’ din ChiÅŸinău.

Juriul a hotărât să desemneze încă doi câştigători ai Galei Star: pe apreciatul actor al Teatrului NaÅ£ional din Craiova, Ilie Gheorghe – Premiul de Excelenţă pentru prestaÅ£ia din spectacolul ‘Iona’ de Marin Sorescu’ ÅŸi pe Georges M’Boussi – Premiul juriului, pentru ‘L’Etat Honteux’, de Sony Labou Tansi, de la Teatrul ‘Zenga-Zenga’ din Angers (FranÅ£a).

Adauga un comentariu

*