Poliţişti sancţionaţi în trafic

Cinci poliţişti din judetul Botosani au fost sancţionaţi în trafic de colegii de breaslă, după ce au fost prinşi că nu respectau normele de circulaţie.

Aceştia au fost depistaţi în cadrul unei acţiuni desfăşurate sub coordonarea unui ofiţer specialist din cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere, atât în municipiile Botoşani şi Dorohoi, cât şi în oraşele Săveni, Darabani şi Bucecea.

Acţiunea a vizat strict cadrele de Poliţie, însă în trafic, au fost depistaţi şi alţi conducători auto, „certaţi cu regulile de circulaţie”.

La acţiune au participat numai cadre de conducere care să aibă autoritate asupra cadrelor de Poliţie aflate în trafic. Astfel, au fost verificaţi 22 de poliţişti, cei mai mulţi în zona Botoşanilor. Un poliţist a fost amendat pentru că nu purta centura de siguranţă, un altul pentru nu şi-a schimbat datele despre domiciliu în permisul de conducere, iar alţi trei au primit amenzi pentru opriri neregulamentare.

Acţiunea a avut drept scop, verificarea modului în care aceştia respectă regulile şi conduita în trafic. Au fost aplicate un număr de cinci sancţiuni contravenţionale, concomitent cu sancţionarea a 16 conducători auto, care au încălcat regulile de circulaţie.

„Scopul acţiunii este de a menţine o stare de ordine, care este necesară în climatul de ordine rutieră şi vom face în aşa fel încât să demonstrăm opiniei publice că poliţiştii sunt şi ei monitorizaţi în ceea ce priveşte modul în care respectă normele de circulaţie”, a declarat comisarul şef Dumitru Zmău, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Botoşani.

Adauga un comentariu

*