Hrebenciuc anunta ofensiva PSD

viorel hrebenciucViorel Hrebenciuc, presedintele PSD Bacau, s-a aflat vineri in municipiul resedinta de judet pentru a participa la o sedinta a organizatiei judetene. La aceasta sedinta au participat si toti primarii PSD din Bacau. Liderul PSD le-a promis ca in doua saptamani partidul va iesi in ofensiva.

„Vom face un tur in judet, toti parlamentarii PSD, timp de trei luni. Vom veni cu propunerile noastre, vom discuta cu oamenii”, promite Hrebenciuc. Acesta spune că acest tur de forta va revitaliza atat organizatia judeteana, cat si pe cele mai mici, componente ale acesteia, din localitatile judetului.

Printre prioritatile semnalate de Hrebenciuc se numara agricultura. De asemenea, liderul PSD promite si intalniri cu toate fortele politice din judet, indiferent de partid.

„Actuala putere, din cate vad eu in judet, din pacate nu se ocupa cu programe economice. O sa-i provocam noi la o discutie, sa-i aducem cu picioarele pe pamant”, a declarat seful PSD Bacau.

Cat despre absenta parlamentarilor PSD de la lucrarile celor doua Camere, fapt implicat de ofensiva in teritoriu, Hrebenciuc spune ca „cei de la Putere pot sa-si treaca legile si fara Opozitie”.

„Nu am facut nici un joc politic impotriva lui Nastase”

„Nu am facut nici un joc politic impotriva lui Adrian Nastase, pur si simplu nu i-am mai luat apararea”, a declarat liderul PSD Bacau. Acesta a explicat ca Nastase a facut o greseala in a invita presa sa-i vada casa din Zambaccian creand astfel disensiuni intre membrii din teritoriu.

De asemenea, Adrian Nastase i-a pus pe deputatii PSD intr-o situatie neplacuta a doua zi dupa ce votaseră impotriva perchezitiei caselor lui, când a convocat o conferinta de presa si etalarea partamentului sau.

Hrebenciuc crede ca ramanearea lui Nastase in PSD este ceva firesc, dupa ce a devenit o achizitie neinteresanta pentru Voiculescu.

„Adrian Nastase a promis ca aduce cu el cinci organizatii judetene si 40 de deputati. Nu au fost decat cativa si, normal, nu a mai fost o achizitie interesanta pentru Voiculescu”, a precizat Hrebenciuc.

Hrebenciuc îl atacă pe Flutur

Liderul deputatilor PSD a precizat ca masurile luate de Gheorghe Flutur de cand este ministru „nu au fost dintre cele mai inspirate”. Hrebenciuc considera ca eliminarea subventiilor,contrar modului in care au fost acestea promovate de PSD, nu numai ca reprezinta o greseala, dar cel mai probabil vor trebui implementate din nou.

Hrebenciuc a declarat ca „sistemul acesta al subventiilor este implementat de Uniunea Europena, pentru ca este un sistem din Uniunea Europeana”. Hrebenciuc nu neaga insa si capitalul electoral pe care l-a avut masura de aplicare a subventiilor in agricultura.

Acesta a precizat ca programul Fermierul nu naste entuziasmul scontat de actuala Putere, sugerand ca nu a fost cea mai inspirata alegere. Hrebenciuc mai crede ca ministrul Agriculturii se ocupa de alte probleme si lasa deoparte masurile ce se impun luate pentru incheierea capitolului Agricultura in procesul de aderare la UE.

„E vina mea ca el (Flutur, n.r.) este cu aviara, ca-si face campanie electorala la televizor? Ca se ocupa cu prostii? Pana acum nu s-a spus nimic de agricultura in procesul de aderare. Numai de coruptie si afaceri interne”, a mai spus Hrebenciuc. Liderul PSD spune ca partidul pe care il reprezinta isi doreste reimplementarea sistemului de subventii pentru agricultori, care sa ajunga la 5 milioane de lei.

Acesta a promis ca parlamentarii PSD le vor arata – in viitorul apropiat – guvernantilor nu numai ca acest sistem este viabil, dar si ca exista resurse pentru implementarea lui. „Am fost la guvernare, cam stim de unde sa luam resursele”, a mai declarat Viorel Hrebenciuc.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*