Spatiu insuficient in Spitalul Judetean de Urgenta

In unele sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta Bacau trebuie sa fie rezervate c̢teva paturi pentru cazurile programabile, de diagnosticare, tratament si monitorizare, care necesita asa-numita spitalizare de zi Рsupraveghere medicala de p̢na la 12 ore.

In prezent, in structura spitalului sunt rezervate astfel de paturi doar in sectiile de Oncologie – 10, Boli infectioase copii – 5, Oftalmologie adulti – 5, Radiologie – 4 si Obstetrica-ginecologie – 15. Chiar daca sunt solicitari de infiintare a acestor spatii si in alte sectii, care in marea lor majoritate sunt aglomerate pe toata perioada anului, incadrarea in structura spitalului a unui numar mai mare de paturi pentru cazurile ce necesita supraveghere se zi este imposibila. Motivul invocat de conducere este lipsa de spatiu.

“Au fost solicitari din partea medicilor sefi de sectie de la O.R.L, gastroenterologie si diabet, pentru inca circa 25 de paturi, insa nu putem sa facem nimic pentru ca nu exista spatiu fizic de amplasare a lor, ne-a declarat Natalia Jicmon, directorul de ingrijiri al spitalului. Infiintarea acestor servicii medicale nu trebuie sa afecteze activitatea curenta de pe sectie si nici numarul de paturi pentru spitalizarea continua.

De aceea, cazurile programate pentru spitalizarea de zi mai sunt rezolvate si in ambulatoriu sau, daca este posibil, se interneaza”.

Solutia cea mai rentabila pentru rezolvarea acestei situatii este, dupa conducerea unitatii spitalicesti, infiintarea Spitalului Municipal, care ar mai reduce din solicitari. S-ar putea crea astfel spatii necesare spitalizarii de zi pe toate sectiile unde se impune acest lucru.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*