Pilule amare (II)

Prin alte tari comunisti-s mai „dosnici” declarati decât la noi. Mare scandal mediatic in Italia, provocat de catre Alessandra Musolini, nepota fostului fascist Benito Musolini. Conflictul a pornit de la declaratia sefei legionarilor italieni, care l-a infruntat pe Vladimir Luxuria – poponar ce se vrea parlamentar european pe listele Partidului Comunist Italian.

Nabadaioasa legionara s-a exprimat sec: mai bine legionar decât transsexual. Si unii si altii au platit in istorie: poponarii bombardati nuclear la Sodoma si Gomora, iar legionarii au capotat prin pierderea razboiului de catre Axa Berlin-Roma-Tokio. Nepoata spânzuratului cu capul in jos are sprijinul premierului cu transplant de freza.

Britanicii au pus o varianta imbunatatita de bomba nucleara, mai eficienta, mai dogoritoare, mai complexa, capabila sa asigure o moarte „mai civilizata”. Ce salt urias, de la bombele cu napalm folosite in Vietnam de americani, la una mai „inteligenta”. Profesionisti englezii astia sub deviza „cu sânge rece pentru o moarte inaltatoare”

Ne-au depasit vecinii de la sud in probele cu infractiuni pe internet. Americanii se plâng de faptul ca bulgarii le papa banii din banci, cu metode nu prea sofisticate, dar foarte rentabile. Ramâne actuala zicala „unde sunt multi bani, sunt si multi care sa-i fure”.

Bombonelul Camerei Deputatilor intra in moara pesedeilor ce aspira la functii in partid si implict la Camera. Batalia, desi nu are nicio legatura cu „printipurile” de partid, se da totusi in formatiunea politica. S-au gasit si organizatii gata sa-l infieze pe fugarit. Cei din judetul unde isi pastreaza „ouale inca nenumarate” ale fostului premier s-au dat gata sa-l primeasca in gasca lor. Curios totusi, daca este exclus la Bucuresti, poate fi adoptat la Targoviste? Probabil ca acolo au un alt statut.

Neica Gabi de Novaci si prefectul de Bacau l-a faultat pe Badita Dragos – descalecator la Consiliul Judetean, cu ocazia primirii de catre principele Duda, os regesc prin casatoria cu Margareta, fiica regelui Mihai I si ultimul al României la palatul regal. Presedintele Benea s-a ofuscat rau, dar nu merita. Daca se uita in cartile de istorie, va afla ca fratii pesedeilor de azi, comunistii din 1947, l-au alungat din tara pe socrul lui Duda-actorul, iar mai recentul Iliescu l-a impachetat si expediat la aeroport. Si ar mai fi ceva, comunistii si liberalii nu prea s-au agreat. Poate de „dragul Basescului”, ce va mai ramâne din partidul novicelui Geoana, va pune de alianta electorala cu cei care il iubesc pe marinar, la alegerile din 2008.

Glumetii din mass-media se dau la tovarasu Iliescu, fost Cotrocelu. Si nu-s altii decât cei care mai ieri se calcau pe picioare la Cotroceni, sa infulece fursecuri de ziua onomastica a fostului presedinte. I-ar stropsi Nea Nelu, dar de când cu parchetarii astia care ii amintesc de 22-25 decembrie 1989, fauritorul de partid tace mâlc. S-ar repezi si la colegii de doctrina care l-au faultat nepermis, lasându-l fara „fonctie” la vârf, dar ii e teama sa incropeasca alta formatie politica. Ca adica, daca nu se alege in parlamentarele din 2008? Scapa de imunitate si il belesc procurorii si „fratii revolutionari” care l-au si alungat din rândul lor. Rau Nea Nelule, vorba rapsodului Tudor Gheorghe…vine o vreme, vine o vama, vine o sama…

Ioan DROBETAN

Adauga un comentariu

*