Medicii din spitale vor fi consiliati

Cadrele sanitare din retelele de asistenta medicala primara, policlinici si spitale vor fi consiliate de medicii specialisti. Acestia vor fi recrutati de catre Directia de Sanatate Publica din rândul angajatilor din spitale si organizati in echipe care se vor deplasa in teren.

Consilerii teritoriali vor avea sarcina de indrumare metodologica si tehnica a medicilor in vederea bunei desfasurari a serviciilor pe care le presteaza cadrele sanitare.

Medicii care vor face parte din echipa vor fi din diferite specialitati din sistem, de la pediatrie, neonatologie, pâna la cardiologie si medicina interna.

Acestia vor instrui medicii cu privire la accesul populatiei catre toate formele de asistenta medicala, acordarea serviciilor medicale conform reglementarilor privind asigurarile sociale de sanatate si ghidurilor terapeutice elaborate pentru diferite afectiuni, modul de înscriere a datelor în evidentele primare, evidenta solicitarilor pentru asistenta la domiciliu, preluarea nou nascutilor externati din maternitate, a bolnavilor ce trebuie tratati la domiciliu etc. (R.Neagu)

Adauga un comentariu

*