Echipa Onestiului e din nou campioana nationala

La fel ca si in anii anteriori, echipa de badminton a municipiului Onesti a castigat titlul de campioana nationala a Romaniei si anul acesta, la categoria de varsta de pana la 19 ani.

Faza finala a Campionatului national de badminton U 19 s-a desfasurat chiar in municipiul de pe Trotus, la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Onesti, in perioada 17 – 19 martie. Din echipa onesteana au facut parte Daniela Branza, Nicoleta Ciompu, Oana Bibire, Valentin Constantin, Madalin Mihalache, Cosmin Turluianu, Dragos Constantin si Alex Craciun, toti avand dubla legitimare, la Clubul Sportiv (CS) Municipal Onesti (director general Eugen Eftimiu) si la CSS Onesti (director Mircea Agapi). Sportivii onesteni au fost pregatiti de antrenorii Mircea Agapi si Valentin Hahuie, de la CSS.

Cele mai spectaculoase intalniri au fost cele dintre echipele Onestiului si Timisoarei (clasata pe locul II), o prestatie buna avand si echipa din Botosani (locul III). Au mai participat echipe din Bucuresti, Ploiesti, Craiova, Campina si Sfantu Gheorghe.

Performante si in Cupa Romaniei

In acelasi timp cu nationalele, tot la Onesti s-a desfasurat si Cupa Romaniei, la individual, tot pentru sportivii de pana la 19 ani. Onestenii au avut o evolutie buna si la aceste intreceri, cele mai mari performante fiind realizate de Valentin Constantin, clasat pe locul I la proba de dublu baieti (in echipa cu Marius Corciuc, din Timisoara), pe locul II la simplu baieti si tot pe locul II la dublu mixt (in echipa cu onesteanca Daniela Branza).

La randul ei, Daniela Branza a mai obtinut un loc II si la dublu fete, in echipa cu Violeta Ristea, din Craiova, in timp ce onestenii Cosmin Turluianu si Madalin Mihalache s-au clasat pe locul II la dublu baieti. Madalin Mihalache s-a mai clasat de doua ori si pe locul III, la simplu baieti si la dublu mixt (in echipa cu craioveanca Violeta Ristea).

O alta sportiva din Onesti, Nicoleta Ciompu, a urcat de doua ori pe treapta a III-a a podiumului, la dublu fete (impreuna cu Teodora Dumitru, din Campina) si la dublu mixt (in echipa cu Andrei Ungureanu, din Campina).

“Ne asteptam sa obtinem rezultate bune, avand in vedere ca echipa Onestiului a fost mereu campioana in ultimii 5 – 6 ani – ne-a declarat antrenorul Valentin Hahuie. Sportivii nostri si-au confirmat valoarea, existand perspective bune si in continuare, inclusiv pentru Oana Bibire, care a participat cu succes la aceste intreceri, desi ea are doar 15 ani, fiind cu 4 ani mai mica decat alti concurenti”. Organizarea competitiei a fost corespunzatoare, iar participantilor din tara li s-au asigurat masa si cazarea.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*