Consilierilor onesteni nu le place scoala

Nici un consilier local din Onesti nu face parte din consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant din municipiu, desi legislatia prevede acest lucru. In timp ce Primaria Onesti are cate un reprezentat in fiecare din cele 15 scoli si licee onestene, Consiliul local nu are nici unul.

Legea 354/2004 stipuleaza, la articolul 145, ca orice consiliu de administratie scolar trebuie sa includa si cate un reprezentant al Consiliului local si cate unul din partea primarului.

Pentru intrarea in legalitate, consilierul Mihai Sova a initiat un proiect de hotarare, in care a propus reprezentarea legislativului local in conducerile administrative ale spitalului si unitatilor de invatamant.

Cu toate ca proiectul a fost inaintat Primariei inca din 11 ianuarie, el nu a ajuns nici pana acum in dezbaterea consilierilor. Mihai Sova a mai facut o incercare, la ultima sedinta a Consiliului Local, pentru a introduce proiectul pe ordinea de zi, insa tentativa a esuat pe motiv ca lipsea avizul Comisiei nr. 4, care se ocupa si de invatamant.

Unul din membrii acestei comisii, Neculai Dragoi, ne-a declarat ca nu este vorba de o respingere a proiectului, ci de o amanare, intrucat mai exista un pachet legislativ, care va intra in vigoare de la 1 aprilie, iar hotararea Consiliului Local Onesti va trebui sa fie in concordanta si cu ultimele prevederi legislative in domeniu.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Pacat!Domnul Dragoi este profesor.
    a

Adauga un comentariu

*