“Nu suntem cei mai slabi”

trofinCel mai experimentat fotbalist din lotul bacauanilor spune ca echipa sa nu va retrograda si o vede in prima jumatate a clasamentului . Dorit de Steaua si de Dinamo in urma cu opt ani, Sorin Trofin este convins ca Otelul Galati va pleca de la Bacau cu mana goala.

Victoria este singura varianta in partida cu Otelul.

Trei puncte in partida de vineri ar cantari enorm in economia clasamentului, iar un succes si la Pandurii, in runda viitoare, ar fi o adevarata minune. Chiar daca nu am obtinut victoria in acest retur, moralul echipei este ridicat. Am jucat totusi impotriva unor echipe de valoare care se bat pentru titlu si pentru Cupa Romaniei.

Otelul a batut pe Dinamo in “Stefan cel Mare”. Nu va e frica?

Nici un meci nu seamana cu altul. Eu spun ca Bacaul are prima sansa in meciul cu Otelul. Jucam acasa si suntem prea motivati pentru a mai face vreun pas gresit. Respectam adversarii, dar suntem in mare foame de puncte.

Cristi Popovici a spus ca esti jucatorul cheie de la mijlocul terenului. Cum comentezi acest lucru?

Un mijlocas la inchidere nu poate face un joc spectaculos. ~ntr-un fel, el “este jucatorul care nu se vede intr-un meci”. Suporterii sunt atenti la cei care marcheaza. Am dat si eu un gol in prima etapa cu FC National, dar din pacate am avut ghinion si am facut doar egal. Sper ca in jocul de vineri, cu Otelul, sa nu inscriu eu si echipa sa iasa invingatoare.

Cat de mult a scazut potentialul echipei dupa transferurile din ultimii ani?

In ultimii sase ani, de la Bacau, au tot plecat jucatori de valoare, asa ca ne-am cam obisnuit cu schimbarile de trupa. Nu avem timp sa ne plangem. Asta e viata in fotbal. Unii pleaca, altii vin. Se intampla peste tot in lume. Sper ca cei care suntem acum la Bacau sa facem cat mai repede uitate plecarile din ultima vreme.

Te gandesti sa pleci si tu?

Nu sunt disperat sa plec, dar mi-ar placea sa-mi inchei cariera la un club din strainatate. Se castiga si mai bine, dar este si o provocare pentru orice jucator profesionist. Poate voi redeveni coleg cu Apostol sau Raducan. E vorba de campionatul cipriot. Gandul meu este acum la partidele din campionat. Trebuie sa salvam Bacaul de la retrogradare. Nu suntem chiar ultima echipa din Romania.

Care este modelul tau in fotbal?

Italianul Franco Baresi m-a influentat in mod pozitiv. M-a facut sa ma apuc la fotbal. A fost un jucator desavarsit de la care am avut de invatat.

Conflictul cu Primaria din Bacau nu s-a stins

Tehnicianul “taurilor”, Cristi Popovici, spune ca elevii sai incearca la fiecare meci sa joace cat mai bine, pentru a prinde un contract la una dintre echipele mari din Romania.

“Jucatorii isi doresc sa evolueze cat mai bine, eventual sa prinda un contract bun si sa plece. Altfel, nu stii ce se poate intimpla. Vedeti si la Timisoara… Cine credea ca intr-un an se vor schimba atatea?

In fotbal conteaza foarte mult investitorii care pot veni langa grupare. Municipalitatea din Bacau, din pacate, nu prea e alaturi de noi, si asta e un lucru negativ, care afecteaza mult, zic eu, lucrurile la echipa”, a declarat Cristi Popovici.

Bacauanii vor sa-i faca o surpriza lui Dumitru Sechelariu

Chiar daca Dumitru Sechelariu spune ca echipa bacauana nu are sanse prea mari de a se salva de la retrogradare, Sorin Trofin este de alta parere. ”Nu e nici o problema. Noi vrem sa-i facem o surpriza si anul acesta. Echipa este motivata si nu vom juca la matineu, chiar daca contracandidatele noastre s-au intarit serios si au avut rezultate bune in primele doua runde. Nu e nimic rezolvat. Se va juca pana in ultima etapa”, a spus mijlocasul moldovean.

Dan Spiridon are entorsa si nu va juca impotriva Otelului

Singurul international din trupa lui Cristi Popovici, fundasul central Dan Spiridon, s-a accidentat destul de grav in minutul 16 al jocului de la Timisoara, fiind inlocuit cu Daniel David.

”Are entorsa la glezna si sunt sanse foarte mici ca el sa se refaca pana la partida de vineri, cu Otelul Galati. Ionut Matei s-a lovit si el la mana dreapta, dar a primit ingrijiri medicale si va fi refacut pana vineri. Sper ca lipsa lui Spiridon sa nu cantareasca mult in economia jocului”, a spus antrenorul bacauanilor.

Adauga un comentariu

*