Program de lucru de opt ore pentru dascălii de la Universitatea Bacău

Conducerea Universităţii Bacău încearcă să impună noi reguli cadrelor didactice care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestei instituţii. Rectorul Gogu Gheorghiţă spune că una dintre aceste noi reguli se referă la programul de lucru al cadrelor didactice.

„O bună parte dintre profesori vin la universitate doar atunci când au cursuri. Dincolo, însă, de activitatea de la catedră, un cadru didactic universitar trebuie să aibă, însă ÅŸi o activitate de cercetare. ÃŽn condiÅ£iile în care tendinÅ£a este de a pleca acasă imediat după cursuri, cercetarea rămâne, în mod evident, într-un plan secundar”, este de părere Gogu Gheorghiţă.

De altfel, acesta a ÅŸi fost argumentul pe care rectorul Universităţii Bacău l-a avut în momentul în care le-a recomandat universitarilor băcăuani să rămână mai mult timp în instituÅ£ie. „Au fost ÅŸi voci care nu au fost de acord cu o astfel de decizie. MulÅ£i mi-au argumentat că domeniul în care îşi desfăşoară activitatea presupune, în principal, studiu individual ÅŸi lectură nu neapărat muncă de laborator. Să fim, totuÅŸi, sinceri cu noi înÅŸine ÅŸi să recunoaÅŸtem că dacă nu te afli într-un mediu care să te determine spre studiu, nu te poÅ£i dedica aÅŸa cum se cuvine activităţii de cercetare. Dacă un astfel de mod de a privi lucrurile ar fi fost adoptat mai din vreme nu am fi avut acum atât de multe cadre didactice al căror loc este oriunde altundeva decât la catedră”, mai susÅ£ine rectorul Gheorghiţă.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*