Depozit regional de deÅŸeuri la OneÅŸti

Primăria OneÅŸti caută 21 de hectare de teren pentru un nou depozit ecologic. Autorităţile locale vor să amenajeze aici un spaÅ£iu pentru depozitarea deÅŸeurilor provenite din 38 de localităţi de pe Valea TrotuÅŸului ÅŸi zona MoineÅŸti. Primarul Emil Lemnaru crede că halda ecologică este ÅŸi o oportunitate pentru crearea a 30 – 40 de noi locuri de muncă.

„Depozitul ecologic poate fi amenajat la OneÅŸti numai dacă comunitatea locală este proprietară pe terenul respectiv. ÃŽn această situaÅ£ie, Primăria OneÅŸti trebuie să achiziÅ£ioneze o suprafaţă de teren de 21 hectare”, ne-a declarat Lemnaru. Primăria OneÅŸti a idendificat ÅŸi patru locaÅ£ii în zona industrială, dar cea mai potrivită se află între CET BorzeÅŸti ÅŸi TIAB.

ÃŽn zonă sînt 11 proprietari de teren, dar pentru că au mai fost intenÅ£ii de cumpărare a terenului de aici, edilii se tem că preÅ£urile vor fi ridicate. AchiziÅ£ionarea acestei suprafeÅ£e a stîrnit ÅŸi unele controverse. „ÃŽn apropierea CET BorzeÅŸti se află vechiul depozit de zgură, care era pretabil la realizarea depozitului ecologic de deÅŸeuri”, crede consilierul local Mihai Åžova. P

rimarul Lemnaru a răspuns, însă, că „vechiul depozit de zgură nu poate fi folosit, pentru că are diverse utilaje pe teritoriul său ÅŸi este străbătut de o mare reÅ£ea de canalizare”.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*