Pilule amare

Presedintele tarii nu-l slabeste din chingi pe premier. Cand nu-l trazneste cu mafia de la Guvern, il face uituc. A uitat cand se pupau in fata gloatei in buricul capitalei, sa vada prostimea cat de portocalii sunt.

Inca nu se stie care din cei doi au aplicat sarutul lui Iuda. O fi el matelotul de pe Dambovita mare devorator de imagine, dar nici premierul nu a fost adus din chilia unei manastiri.

Patriciul unsuros cu petrol se da tare la seful statului, numindu-l cioban care are nevoie urgenta de doctor. Poate ca in copilarie, nea Traienica o fi pascut ceva oi pe imasul bunicilor, dar de aici la cioban e o cale lunga.

Noi stim ca a fost vaporean si oile nu pasc pe coverta. Unde mai pui ca se supara don Jiji – filozoful de strunga, pentru ca ciobanii nu-s fitecine. Probabil ca avand doi locotenenti de peste balta cea mare, seful petrolistilor spera ca licuriciul cel mare de la Casa Alba il va albi de petele cu petrodolari de la noi si de aiurea. Pai, daca ai facut afaceri cu Haisam, este necugetat sa faci valuri impotriva barcazului din dealul Cotrocenilor.

Cat o fi barbosul titeiului de tare in vana, risca in lupta inegala cu lupul de mare. Sunt situatii cand bogatia paleste in fata puterii. {i apoi, prezidentul de pe Potomac este obligat sa-l sprijine pe cel de pe Dambovita.

Dupa ce au gresit nepermis de grav in cazul Milosevici, occidentalii dau dovada de parsivenie. Ca, vezi Doamne, mortul le-a stricat planurile. Nu mai au pe cine condamna la moarte. Carla del Ponte mai sa planga. A pierdut sansa vietii sale de a prezenta un rechizitoriu fulminant impotriva celui ce a fost Milosevici.

Dragii de apuseni nu scot o vorbulita despre ceilalti fosti presedinti de state din Iugoslavia mare, care au participat activ la razboaiele de secesiune etnica. Soarta a facut ca doar Milosevici sa fie ortodox.

Haioasa poanta lui Nastase privind colaborarea cu circarii lui Morar. Colectionarul din Zambaccian se da cooperant pana la duiosie cu parchetarii din DNA. Pune doar o singura conditie – ei sa faca lista cu obiectele ce vor fi expertizate, iar Nasti le pune la dispozitie. Dar daca procuroii ii cer cate un perete din camerele preaplinului apartament?

Mare veselie mare in Parlament. Pesedistul-manivela era cat pe colo sa se sufoce de ras cand a incercat sa dea citire ordinii de zi a sedintei Camerei Deputatilor. Baiatul asta are o sanatate fizica de speriat si o viclenie asisderea. Cu ceva ani in urma striga cat il tineau bojocii de pe platforma unei remorci in Bucuresti „jos Iliescu”, ca reprezentant al sindicatului soferilor.

Mai tarziu a pupat pulpana Iliescului, de voie de nevoie, si a intrat in patidul care il hulea, iar azi se strofoaca de ras la citirea unor proiecte de legi propuse de parlamentarii PRM. So pe el Vadimule!

Impasibila figura consilierului prezidential Stolo. Se zice ca dupa renuntarea temporara la conducerea PNL, pe motive de boala, Tariceanu si ai lui ar fi uzurpat sefia partidului. Boala cu urmari demolatoare: Tariceanu a luat jucaria partidului si Basescu, barca prezidentiala. Pai bine Stolojane, in campania electorala ti-ai gasit sa bolesti? Nu vezi ca astia trag covorul de sub piciaore si cand esti sanatos tun? Acu’ presedintele-jucator i-a cam ramas dator, motiv posibil de suturi la adresa Tariceanului.

Ioan DOBRETAN

Adauga un comentariu

*