Pregatiri pentru concursurile nationale

Concursurile nationale au inceput deja sa ii puna pe jar pe elevii bacauani. Emotii, examene la nivel local si multa munca sunt conditiile principale pentru a ajunge la o olimpiada nationala. Prima intrecere de acest gen a adus la Bacau mai multe premii.

Faza nationala a fiecarei olimpiade arata care este nivelul de pregatire al fiecarui concurent. Incepand din aceasta luna, elevii de la mai multe scoli si licee din judet vor avea ocazia sa isi testeze cunostintele pe care le-au acumulat in timpul orelor de curs la diferite materii.

Pana in prezent au fost desemnati doar elevii care vor cuncura la chimie, lotul judetean participant la faza nationala de la Baia Mare din perioada 15 – 20 aprilie fiind format din sase elevi. Elena Negru – clasa a XII a si Sergiu Greghiciu – clasa a IX a de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, Laura Nica – clasa a XII a de la Colegiul National „Vasile Alecsandri”, Smaranda Craciun – clasa a XI a de la Colegiul Nation al „Dimitrie Cantemir” Onesti, Victor Clipa – clasa a IX a de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti si Catalin Ursachi – clasa a VIII a de la scoala 1 Onesti sunt elevii care vor pleca spre Baia Mare cu cateva zile inainte de Sarbatorile de Paste.

„Suntem multumiti de rezultatele inregistrate de elevii bacauani, a afirmat Brandusa Popescu, inspector general adjunct la Inspectoratul scolar Judetean. Ca in fiecare an, au fost si elevi care au inregistrat un punctaj mai slab, Insa numarul copiilor care vor merge la olimpiadele nationale a crescut. Ii felicitam atat pe elevi cat si pe profesorii care i-au Indrumat”.

Elevii de la Liceul de Arta „George Apostu” care au participat la etapa zonala a olimpiadei nationale de muzica de la Suceava au adus cu ei un numar impresionant de premii. Monica Gemene – clasa a III a, pian si Raymond Cimpoiesu – clasa a VII a, oboi au obtinut premiul I, iar Adelina Sabau – clasa a III a, pian, Gabriel Gherghelas – clasa a VII a, clarinet si Teona Rusu, clasa a VIII a, pian au castigat permiul II. De asemenea, elevii Lavinia Dobanda – clasa a III a, Cosmin Casvan – clasa a VI a, Abel Corban – clasa a VII a si Adriana Vacaru au obtinut locul III, iar Adria Masca, Andreea Odirasc, Tamara Dobanda, Alina Marciuc si Giorgiana Bardasu s-au Intors cu mentiune.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*