Nastase isi anunta demisia din fruntea Camerei si din functia de presedinte executiv al PSD

Dupa discutii maraton, presedintii filialelor judetene ale PSD au dat un vot de blam lui Adrian Nastase. Acesta a spus ca in urma rezultatului votului de incredere pe care l-a solicitat isi va da demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si din functia de presedinte executiv al PSD, dar va ramane in continuare membru al partidului.

Voturile exprimate impotriva lui Nastase au fost in numar de 37, 16 i-au fost favorabile iar un vot a fost anulat.

In opinia lui Nastase, PSD-ul va pierde cu aceasta ocazie sefia Camerei Deputatilor. Intreaga dezbatere a fost calificata de Nastase drept o telenovela, o punere in scena care a urmarit din start debarcarea sa.

Mircea Geoana a declarat ca a fost o decizie necesara si spera ca Nastase sa nu plece din PSD. Pe langa mazilirea lui Nastase s-a hotarat si infiintarea unui Consiliu de Onoare condus de Ion Iliescu.

Referitor la organizarea unui Congres extraordinar al PSD, Geoana a spus ca este necesar mai intai organizarea unui Consiliu National care sa pregateasca respectivul Congres, dar nu inainte de raportul de tara care va avea loc in mai.

Liderul pesedist a lasat sa se inteleaga ca nu vom vedea un viitor Congres al PSD prea curand sau ca s-ar putea sa nu-l vedem deloc.

Adauga un comentariu

*