Hrebenciuc: Nu am votat cu Nastase

viorel hrebenciucDupa votul de blam acordat lui Nastase de catre presedintii filialelor judetene ale PSD, Viorel Hrebenciuc, liderul social-democratilor bacauani a declarat pentru Observator de Bacau ca el nu a votat cu acesta.

Martia seara presedintii filialelor judetene ale PSD au dat un vot de blam lui Adrian Nastase. Voturile exprimate impotriva lui Nastase au fost in numar de 37, doar 16 voturi i-au fost favorabile iar un vot a fost anulat. Nastase a spus ca in urma rezultatului votului de incredere pe care l-a solicitat isi va da demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si din functia de presedinte executiv al PSD, dar va ramane in continuare membru al partidului.

Vot previzibil

Inca de marti dimineata atmosfera din PSD Bacau era una clar impotriva lui Nastase. Intervievati de Observator de Bacau, mai multi reprezentanti ai partidului au declarat ca Nastase ar trebui sa paraseasca functiile de conducere. Dumitru Bontas a declarat ca este de acord cu Sorin Oprescu. Acesta il atacase inca de luni seara pe Nastase, intr-un discurs acid. „In partid exista o stare de spirit care se transmite ca o epidemie” – a spus Bontas. Mai direct in exprimare, primarul Buhusiului, Ionel Turcea ne-a spus marti ca PSD trebuie sa intre in normalitate iar Nastase sa fie retras in linia a doua. „Cand pierzi o batalie trebuie sa faci loc altora mai buni” – a spus el. „Oamenii compromisi trebuie sa paraseasca partidul”. Daca Emil Lemnaru, primarul Onestiului s-a mentinut intr-o pozitie diplomatica afirmand ca se va supune hotararii partidului, Dan Tataru a spus ca in cazul in care Nastase se va retrage din functii, partidul va fi mai putin atacat.”Nastase nu va fi exclus, ci doar reasezat in partid” – ne-a declarat el. „Adrian Nastase are si prieteni si dusmani in partid iar rezultatul nu se va transa acum, ci probabil la un Congres”.

Dupa ostilitati

„Nu cred ca rezultatul votului trebuie sa fie un motiv de bucurie” – ne-a declarat miercuri dimineata senatorul Radu Catalin Mardare. „O sa vedem daca a fost bine sau nu. Trebuie sa ne consultam si cu membrii de partid pentru ca parerile sunt impartite. Deputatul Gabriel Vlase, presedintele executiv al PSD Bacau nu dorit sa comenteze rezultatul votului de incredere: „Aceasta a fost decizia partidului”. Cel mai transant a fost insa Viorel Hrebenciuc. Acesta ne-a declarat ca nu a votat pentru Nastase.

Liderul PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc anuntase inca de, marti ca se indoieste ca organizatia PSD Bacau ii va da un vot de incredere lui Adrian Nastase. „PSD isi va reveni in sondaje cu sau fara Adrian Nastase. Atat timp cat s-ar termina cu scandalului cu Zambaccian cred ca ar fi mai usor. Deocamdata cel mai vizat a fost Adrian Nastase, ce va fi in viitor, vom vedea”, a mai declarat Hrebenciuc.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*