Gripa aviara afecteaza si unitatile de cultura

Unele unitati de cultura au simtit influienta virusului aviar. La Vivariu a fost interzisa vizitarea pasarilor si a porumbeilor. Iubitorii de animale vor mai putea admira doar pestii si…maimutele.

Gripa aviara a inceput sa isi puna amprenta si pe unitatile de cultura. Directia Sanitar Veterinara si de Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau a trimis adrese catre toti administratorii centrelor in care sunt si pasari, ca acestea sa fie tinute in spatii inchise si bine delimitate. in plus, vizitarea pasarilor este strict interzisa.

Centrul Vivariu din Bacau a fost si acesta afectat de decizia medicilor veterinari. Daca in urma cu cateva saptamani aici puteau fi vizitate tot felul de pasari exotice si mai multe rase de porumbei, acum atractia vizitatorilor se limiteaza doar la pesti si cateva maimute.

„Am fost nevoiti sa luam masuri drastice de siguranta cu privire la o eventuala aparitie a virusului aviar, cu atat mai mult cu cat la Bacau functioneaza una din cele mai mari aglomeratii de pasari din tara, si anume societatea Agricola Bacau, a precizat Sorin Ivanciu, purtator de cuvant la DSVSA.

Am fost nevoiti sa interzicem si vizitarea pasarilor din incinta complexului Vivariu. Asta pana cand gripa aviara nu va mai fi considerata un pericol pentru tara noastra”.

Sorin Ivanciu a mai precizat ca, desi biologic pare imposibil, virusul aviar pe teritoriu Romaniei a fost descoperit la porumbel, motiv pentru care, masurile pentru siguranta si prevenire trebuie indeplinite. Mai mult, conditiile de igiena sunt mai riguroase, spatiile in care sunt crescute pasarile fiind perioadic dezinfectate.

Cu un program de functionare cuprins intre orele 9.00 si 17.00, complexul Vivariu pune la dispozitia vizitatorilor doar speciile de pesti si maimute, cat si unele tipuri de roci.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*