Razboi la Palat

Pe zi ce trece se contureaza tot mai mult un conflict intre Consiliul Judetean si Prefectura Bacau, cele doua institutii care impart acelasi Palat administrativ.

In cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, a luat in discutie ceea ce el a numit atitudinea lipsita de fair-play, a Consiliului local, in relatatiile cu CJ.

„De fiecare data cand Consiliul local are posibilitatea sa ne dribleze o face” – a spus Benea adaugand ca „impresia de comunicare optima intre cele doua institutii poate fi aruncata in aer oricand de o pozitie subiectiva a unuia dintre noi”.

Benea mai spune ca intre Consiliul Judetean si Consiliul local exista discutii la care inca nu s-a gasit un numitor comun. Presedintele CJ a luat, apoi, in discutie, si atitudinea Prefecturii.

„Atitudinea conducerii Prefecturii este nejustificata duca tinem cont ca, de fiecare data cand acestia se confrunta cu probleme serioase, apeleaza la personalul calificat a Consiliului Judetean si la resursele logistice ale institutiei noastre. Prefectura nu odata a facut apel la capacitatile Consiliului Judetean si de fiecar edata au primit sprijinul nostru”, a mai declarat Benea.

Berca contraataca

Imediat prefectul Gabriel Berca a tinut sa contraatace intr-o alta conferinta de presa. El a luat apararea Consiliulul local. „Prefectura si Consiliul Local nu au posibilitatea sa rezolve in totalitate problemele Consiliului Judetean” – a spus prefectul. „Ce putem face noi este de a sprijini initiativele propuse de Consiliul Judetean, si sa ajutam staful institutei respective in gasirea celor mai oportune solutii.”

„Ce doreste Dragos Benea, sa rezolvam noi, problema Aeroportului din Bacau sau a altor probleme care revin in atributia Consiliului Judetean?! ” – s-a iritat Berca. „O sa sprijinim Consiliul Judetean, in limita posibilitatilor”, a incheiat prefectul de Bacau.

Tensiuni

Tensiunile dintre cele doua administratii, sunt puse si pe fondul structurilor politice, care stau la baza reprezentantilor acestora.

Sa nu uitam ca PSD-ul inca mai are resurse suficiente sa sifoneze fracul politicii liberale, iar actuala administratie din cadrul prefecturii nu a reusit sa coaguleze un pol politic doar cu membrii partidelor din alianta. Indiferent de ce sustin reprezentantii celor doua administratii, cert este ca intre Prefectura si Consiliul Judetean, cand apar divergente, survin pe fundalul mentalitatii politice si nu a eficientei managementului administrativ.

In actuala situatie atat pentru Consiliul Judetean,cat si pentru Prefectura v-a fi dificil sa construiasca un front a intereselor judetului. Despre politici de cabinet, la nivelul aparatului politic central, in vederea aducerii de resurse financiare la judet nu se mai poate vorbi. Si acesta situatie, se va dovedi reala, deoarece, fiecare va incerca sa-si impuna punctul de vedere, in raport cu politica sa.

Catalin TABACARU

Comentarii

  1. de asta pierdem toate oportunitatile pentru ca nu exista colaborare intre institutii.Noi ne dam la gioale singuri

  2. Ciugulea Liviu a zis:

    Toate institutiile administrative locale ar trebui conduse apolitic. Nu doar prefectul si presedintele Consiliului Judetean si primarul ar trebui sa fie independenti politic. Doar asa se poate ajunge la o buna colaborare intre institutii in interesul si spre binele cetatenilor.

Adauga un comentariu

*