Ion Iliescu: Adrian Năstase ‘a cam transformat partidul într-un fel de anexă a Guvernului’

iliescu si nastaseSenatorul PSD Ion Iliescu a afirmat, luni seara, în cursul unei emisiuni televizate, că a avut reţineri în legătură cu îmbinarea funcţiei de preşedinte de partid cu cea de prim-ministru.

‘Å¢inând cont ÅŸi de trăsăturile de caracter ale lui Adrian Năstase, cu toate calităţile incontestabile, el a cam transformat partidul într-un fel de anexă a Guvernului, ceea ce a dus la slăbirea activităţii politice de partid’, a declarat fostul preÅŸedinte al României.

Totodată, fostul şef al statului a reamintit că, încă de când era la Palatul Cotroceni, a ridicat în mod public problemele legate de corupţie şi de o îmbogăţire a unor membri PSD, însă a precizat că nu avea la acel moment mijloacele necesare să verifice şi nu îşi putea permite să emită acuzaţii fără fundament.

Ion Iliescu a mai afirmat că nu a solicitat retragerea lui Adrian Năstase din funcÅ£ia de preÅŸedinte al Camerei DeputaÅ£ilor, deÅŸi s-a luat în discuÅ£ie în interiorul PSD o astfel de problemă. Senatorul social-democrat consideră că ‘probabil ar fi un câştig moral pentru Adrian Năstase dacă ar adopta o poziÅ£ie mai tranÅŸantă’, în ceea ce priveÅŸte această retragere.

Fostul preşedinte al ţării este de părere că scăderea PSD în sondaje nu este cauzată doar de cazul Năstase, însă situaţia acestuia nu este indiferentă nimănui şi atârnă greu imaginea pe care el a căpătat-o şi care se suprapune imaginii partidului.

Ion Iliescu a recunoscut că PSD trece în această perioadă printr-o reală situaţie de criză şi plăteşte multe poliţe pentru o anumită birocratizare şi tehnocratizare a structurilor de partid.

Adauga un comentariu

*