Turism cu evaziune la Onesti

Procurorii onesteni au finalizat cercetarile legate de firma bacauana de turism “Global Business” SRL si de administratorul acesteia, Albert Toth, acuzat de evaziune fiscala.

Din probele adunate la dosar a reiesit ca, in perioada ianuarie 2004 – ianuarie 2005, firma nu a evidentiat in contabilitate 5.939 de euro si 5,8 milioane de lei vechi, sume incasate la punctul de lucru din Onesti, de la turistii care s-au deplasat in Occident, in special in Spania si Italia.

De asemenea, nu s-au intocmit monetare si nu s-au emis facturi si chitante pentru toti clientii de la care s-au facut incasari. Din expertiza contabila a reiesit un prejudiciu de 5.528 RON, reprezentand in special taxe si impozite neachitate.

Initial, cercetarile preliminare i-au vizat pe ambii actionari ai firmei bacauane, Vasile Tescaru si Albert Toth, insa ulterior a fost anchetat doar Albert Toth, pentru ca doar el detinea functia de administrator si, ca urmare, purta raspunderea din punct de vedere juridic.

“Prin ordonanta data in Dosarul 850/2005, s-a dispus scoaterea lui Toth Albert de sub urmarire penala si aplicare unei sanctiuni cu caracter administrativ, constand in amenda de 1.000 RON – ne-a declarat procurorul Vasile Serbu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti.

S-a tinut cont ca invinuitul este la prima incalcare a legii penale, ca a recunoscut fapta si ca a achitat prejudiciul cauzat prin infractiune”.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*