Onestenii lanseaza albume la Chisinau

artisti onesteni la chisinauLa Palatul de Cultura al Feroviarilor din Chisinau a fost lansat albumul intitulat “La multi ani”, produs la Casa de discuri din Onesti, “Electro Star”, patronata de compozitorul Eugen Ungureanu. Realizat in format CD audio, albumul contine 19 piese interpretate de copii din Republica Moldova, printre care stefanel Roscovan, Mihaela Chisnencu, Anisoara Patrascu, Alina Zaftone sau Ana Gulco.

Lansarea albumului a fost facuta in cadrul unui grandios spectacol, prezentat de onestenii Eugen Ungureanu si DJ Lili (Lili Ungureanu), la care au participat interpretii care apar pe CD-ul produs la Onesti, dar si alte trupe si solisti din Republica Moldova. Alaturi de sotii Ungureanu, din delegatia din Romania au mai facut parte si solistele Cristina Bront si Diana Prepelita, membre ale “Clubului Star Music”, coordonat de la Onesti.

“Au fost niste gazde foarte primitoare, iar evenimentul a fost puternic mediatizat, de televiziunea nationala si alte doua televiziuni private, precum si de doua posturi de radio si de presa scrisa – ne-a declarat Eugen Ungureanu.

Reprezentantii presei au remarcat faptul ca o casa de discuri din Romania vine si sprijina muzica pentru copii din Republica Moldova. Este pentru prima data cand lansam un album in Republica Moldova, dar este o premiera si pentru aceasta tara, unde nu s-au mai produs albume special pentru copii”.

Producerea la Onesti a albumului cu interpreti moldoveni s-a datorat unei mai vechi colaborari cu Anatolie Roscovan, unul dintre cei mai cunoscuti compozitori din Republica Moldova, cel care se ocupa de pregatirea micilor artisti. Unul dintre acestia, stefanel Roscovan, a castigat premiul juriului la festivalul “TI AMO”, editia din 2005.

Cu ocazia deplasarii la Chisinau, Eugen Ungureanu a purtat discutii si cu conducerea televiziunii nationale din Republica Moldova, incheiate cu semnarea unui protocol de colaborare. Documentul prevede ca emisiunile TV realizate la Onesti, la studiourile “Electro Star”, pentru posturile OTV si DDTV, sa fie difuzate si la televiziunea nationala din Republica Moldova.

De asemenea, micii interpreti moldoveni vor fi promovati la emisiunile lui Eugen Ungureanu de la OTV si DDTV, iar Casa de discuri din Onesti va lansa in fiecare an cate un album la Chisinau.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*