Bacauan la lotul national de fotbal

Editia on line a Prosport remarca prezenta unui alt bacauan in loturile nationale de fotbal ale Romaniei. Este vorba de Dan Spiridon, convocat la echipa de tineret.

Mijlocaşul s-a înscris pe lista băcăuanilor convocaţi la naţionala de tineret, după David, Matei, Neagu şi Tănasă.
Dan Spiridon a fost introdus de Florin Marin în minutul 53 al amicalului contra Turciei, disputat la Ankara şi pierdut de tricolori cu scorul de 2-1. ”Pentru orice fotbalist din orice divizie, a juca pentru prima reprezentativă este sau trebuie să fie o onoare. Nimic nu se compară cu un meci în naţionala ţării tale. Când am ascultat imnul, parcă mi s-a ridicat părul”, a declarat tânărul internaţional. Folosit în linia mediană, la fel ca la echipa sa de club, jucătorul a resimţit tracul debutului doar la început. “Am avut ceva emoţii, cum era şi firesc, dar mi-am revenit rapid, doar nu făceam ceva neobişnuit pentru mine”, a adăugat fotbalistul. Referitor la înfrângere, Spiri s-a mărginit să spună că jocul ar fi putut fi tranşat în favoarea noastră cu un plus de atenţie. Altfel, mijlocaşul nu are nici un dubiu că turul ediţiei 2006-2007 va găsi pe FCM Bacău tot pe prima scenă. “Chiar dacă situaţia noastră în clasament nu este tocmai bună, sunt absolut sigur că ne vom salva de la retrogradare. Dacă nu am spera, nu am mai intra pe teren”, a conchis Dan Spiridon.

Va juca ÅŸi cu Grecia

Următorul meci al lui Dan Spiridon la naţionala antrenată de Florin Marin (foto) va fi cel programat miercuri, 1 martie, contra Greciei, pentru care a şi primit telegrama de convocare. Jucătorul se va prezenta la Centrul de la Mogoşoaia mâine, la ora 12:00, alături de cei 17 coechipieri, plecarea spre Atena fiind programată luni. ”Faptul că domnul Florin Marin are încredere în mine nu poate decât să mă bucure. Nu îmi doresc altceva decât să fiu sănătos”, a declarat jucătorul.

Adauga un comentariu

*