Productii muzicale la Onesti

Micii interpreti din judet sunt sprijiniti si de Casa de discuri onesteana, care a produs cateva zeci de albume pana in prezent, distribuite in toata tara. Unele dintre acestea, cum ar fi cele din seria “Cantece pentru copii”, au fost lansate in cadrul unor megaspectacole prezentate de cunoscutul Octavian Ursulescu.

Astfel de lansari au fost programate si pentru anul acesta, cum ar fi cele din 8 februarie, la Chisinau (Republica Moldova), si din 8 aprilie, la Onesti. Desi Casa de discuri din Onesti produce in special albume pentru copii, iar Uniunea Compozitorilor a recunoscut ca este Numarul 1 din tara in acest domeniu, au fost realizate si multe albume pentru adulti, din diferite genuri muzicale, chiar si muzica religioasa.

Una dintre cele mai bune colaborari a fost cea cu parintele Eugen Budau, din Bacau, pentru care la Onesti au fost produse 10 albume, unele dintre ele fiind distribuite in comunitatile romanesti din SUA, Germania sau Italia.

La Onesti se afla acum in lucru si un DVD cu parintele Eugen Budau, ce va fi subtitrat in 5 limbi: romana, engleza, italiana, germana si spaniola.

Promovarea artistilor din judetul Bacau este completata de emisiunile pe care le realizeaza Eugen Ungureanu la televiziunile centrale, respectiv “Star Musik” (sambata, de la ora 9, pe OTV) si Magic Show (sambata, de la ora 10, pe DDTV). Zeci de artisti din judetul Bacau, in special copii, au fost deja promovati prin intermediul acestor emisiuni. Compozitorul onestean a stabilit si o strategie de promovare a Onestiului si a judetului Bacau, impreuna cu alti doi realizatori TV din Onesti, dintre care unul este Cristi Groza, fratele Loredanei Groza. Filmarile pentru aceste emisiuni se fac acum si la Onesti, in studioul Casei de discuri, care a fost acreditat pentru a realiza productii TV.

Dupa cum a apreciat si publicatia Uniunii Compozitorilor, intreaga gama de activitati artistice realizate la Onesti, in sensul promovarii micilor interpreti, vor mentine municipiul si judetul in ierarhia muzicii usoare romanesti.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*