200 de cadre didactice vor face cursuri de formare profesionala

profesori bacauCirca 200 de dascali bacauani, atat din mediul rural cat si din mediul rural, vor urma in aceasta perioada cursuri de formare profesionala. Acestea vor fi realizate de formatori nationali, profesori si inspectori care au participat la mai multe cursuri internationale.

Acest proiect se deruleaza in noua scoli din judet si are ca scop pregatirea profesorilor care au doar studii medii si sunt pe post de suplinitori. Unitatile in care se desfasoara proiectul sunt: „Domnita Maria”, Centrul de Educatie Integrata Bacau, Scoala Buhusi, Scoala 1 si Scoala 3 Darmanesti, Scoala Radoaia (comuna Parava), Scoala Gura Vaii, Scoala 1 Valea Seaca si Scoala Bacioi (comuna Corbasca).

Proiectul este realizat cu fonduri europene, iar activitatea de formare va fi monitorizata de membrii echipei Phare din Inspectoratul Scolar Bacau.

Cu timpul, formarea va fi extinsa si in alte scoli. Inspectorul general adjunct, Mirela Berza a afirmat ca „…la finalul fiecarei activitati cursantii au completat o fisa de evaluare a cursului la care au participat.

Conform datelor pe care le avem din aceste fise, impactul asupra cadrelor didactice este pozitiv”.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*