Camere video in scolile din Bacau

Din primavara acestui an, elevii din mai multe unitati de invatamant din judetul Bacau vor fi supravegheati de camerele video care vor fi instalate pe holurile scolilor.

Inspectorul scolar general adjunct Brandusa Popescu spune ca printre institutiile scolare care si-au manifestat intentia de a instala astfel de sisteme de monitorizare se afla si Colegiile „Vranceanu” si Economic din municipiul Bacau.

Gabriel Andrei, directorul Colegiului „Gheorghe Vranceanu”, spune ca o astfel de camera video a fost, deja, instalata la intrarea elevilor.

„Am reusit sa obtinem o sponsorizare din partea unei firme de la care am achizitionat cateva calculatoare printr-un proiect care a avut aprobarea comitetului de parinti. Camera video se dovedeste extrem de utila.

Pot sa vad si de la mine din birou tot ceea ce se intampla la intrarea elevilor. In plus, faptul ca stiu ca sunt monitorizati ii face si pe elevi sa isi mai cenzureze comportamentul. Intentionam sa mai montam astfel de camere si in alte puncte aglomerate din liceu”, explica directorul Andrei.

Adauga un comentariu

*