Justitia taie lefurile profesorilor

profesori bacauPe baza unei decizii a Curtii Supreme de Justitie, o Ordonanta de Guvern scoate din salariul de baza al profesorilor indemnizatiile de conducere si gradatiile de merit. „Din pacate, nu mai putem face nimic, pentru ca este vorba de o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie“ – a declarat Iulian Oprisan, vicepresedinte al S.L.I. Bacau.

Prin OG 4/2006 s-au modificat anexele din macheta de calcul a personalului didactic. Prin noua formula, indemnizatiile de conducere si gradatiile de merit au fost excluse din salariul de baza, revenindu-se, astfel, la situatia existenta in 2002.

La inceputul lui 2004, sindicatele din invatamant au reusit sa impuna noua formula de calcul a salariilor pentru personalul didactic. Conform acesteea, in salariul de baza erau incluse salariul functiei didactice conform grilei, indemnizatia de conducere, salariul de merit/gradatia de merit, indemnizatiile de dirigentie si cele pentru invatatori, educatoare, institutori, precum si indemnizatia pentru invatamantul special, prevazuta la art.49(3) din Legea nr.128/1997.

Toate acestea se constituiau ca baza de calcul pentru sporul de vechime.

„Din pacate, nu mai putem face nimic, pentru ca este vorba de o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie“ – a declarat Iulian Oprisan, vicepresedinte al S.L.I. Bacau.

Adauga un comentariu

*