Gara Buzau, evacuata din cauza unui vagon de la RAFO

poza buzau rafoGara din orasul Buzau a fost evacuata sambata din cauza unei scurgeri de butan la un vagon – cisterna. La revizia unui tren de marfa, mecanicii au constat scurgeri de gaze dintr-un vagon-cisterna.

Statia CFR Buzau a fost scoasa total de sub tensiune, calatorii din gara au fost evacuati si avertizati sa nu aprinda brichete sau chibrituri, iar vagonul problema a fost manevrat pe o linie secundara, fiind trimis la o halta din afara orasului.

Trenurile de calatori au avut intarzieri de peste o ora.

Conform sefului de statie, Emil Ghenea, vagonul continea reziduri de butan, iar proprietarul – Rafo Onesti – va trebui sa plateasca pagubele produse de intarzierile trenurilor.

Directorul Agentiei pentru protectia mediului Buzau, Mihai Tincu, a declarat ca exista un pericol real de explozie, dar interventia prompta a ceferistilor buzoieni a dus la evitarea unei astfel de situatii.

Trenul de marfa 5101 cu 38 de vagoane a trecut sambata dimineata prin vama Giurgiu cu destinatia Rafo Onesti si a garat in Statia C.F.R. Buzau deoarece necesita reparatii la foliile de protectie de la un vagon.

Adauga un comentariu

*