Prefectul de Bacau promite destituiri

Prefectul Gabriel Berca a precizat ca in ultimul timp a simtit „o oarecare lipsa de coeziune la nivelul deconcentratelor”, inexplicabila din punctul sau de vedere. Acesta a mai adaugat ca, daca politicul va transpare din deciziile sefilor de institutii publice, nu va ezita sa le ceara demisia celor in cauza.

„Nu voi mai fi de acord cu nici o implicare a politicului in institutiile publice deconcentrate, indiferent de avizele primite din partea PNL sau PD la instalarea in functie, cine nu-si va face treaba va pleca”, a precizat ex-liberalul Berca.

Acesta a mai adaugat ca nu-si doreste sa mai fie „un pion” intre politic si administratie si ca depolitizarea il ajuta in acest sens. in acelasi timp, Berca a cerut tuturor sefilor institutiilor deconcentrate sa depuna la sediul Prefecturii declaratiile de avere. Termenul limita este de doua saptamani.

Desi unii dintre cei vizati au replicat ca declaratiile de avere sunt depuse oricum la ministerul de resort, Berca a replicat: „Ca reprezentant al fiecarui minister in parte, va cer sa depuneti declaratiile de avere si la Prefectura”.

Adauga un comentariu

*