Misterul mortii din Ajunul Craciunului

bunica lui IonutMoartea unui tanar din comuna Margineni continua sa ramana invaluita in mister. Desi a trecut mai bine de un an, politistii bacauani se afla inca in faza de inceput a cercetarilor.

Vineri, 24 decembrie 2004, in jurul orei 0, 15, in comuna Margineni a fost gasit cadavrul unui tanar de 23 de ani, care parea victima unui accident rutier, autorul parasind locul faptei. De atunci, parintii lui Ionut se zbat sa afle cine le-a ucis fiul.

Din pacate o fac numai ei, deoarece, nici dupa mai bine de 13 luni de la producerea acestui tragic eveniment, cei abilitati sa descopere autorul accidentului sau, de ce nu, al crimei, se afla in aceeasi faza de inceput a cercetarilor.

Accident sau crima?

Ionut Haidau, de 23 de ani, din comuna Margineni a fost gasit pe carosabil fara viata in Ajunul Craciunului 2004. Parintii au fost anuntati la peste doua ore de la acest eveniment, si nu de politisti, ci de un localnic.

Ei au fost si sunt si acum derutati complet si se declara total nemultumiti de faptul ca ancheta Birolui Politiei Rutiere se desfasoara anevoie. Nu au fost luate in discutie probele aduse, pentru ca ei sustin ca fiul lor ar fi fost inainte de toate batut si lasat in mijlocul drumului, unde ar fi fost apoi calcat de masina. Un tanar care l-ar fi gasit primul pe Ionut in mijlocul soselei spune ca l-a tras de acolo, dar ca apoi l-a gasit decedat.

Curiozitati suspecte

O alta curiozitate ar fi cea legata de transportului victimei la Spitalul de Urgenta din Bacau. Fisa de solicitare a salvarii, nr. 30318, 30319, 30320 (!!), din 23 XII 2004 este destul de bizara. De ce atatea numere? In dreptul numelui victimei este trecut „necunoscut”, la motivul solicitarii „accident de circulatie”, solicitant „politia”.

De ce politia a trecut in fisa „necunoscut” cand Ionut a fost recunoscut de Viorel Burbulea, in bratele caruia si-a dat sufletul si le-a spus politistilor despre cine este vorba? Pe dosul fisei este notat: „Pe timpul transportului accidentatul a fost preluat de alta salvare(!)… Pe timpul transportului am constatat ca victima era decedata…, dar s-a continuat transportarea victimei la spital la chirugie”.

Salvarea a ridicat un mort de la locul accidentului?

Daca Viorel Burbulea spune ca Ionut Haidau a decedat in bratele sale, de ce a mai fost luat in salvare? Un alt semn de intrebare planeaza asupra politistului care l-ar fi gasit pe Ionut in strada si l-a lasat acolo. Acesta a pus mana pe cadavru, s-a murdarit de sange, l-a lasat acolo si apoi s-a spalat pe maini la Postul de politie din Margineni.

De ce nu a ridicat el victima s-o duca la spital? Nu era obligat s-o faca, in dubla calitate, de politist si conducator auto? In sfarsit, o alta pista duce spre un tanar din Margineni, Emanuel F., care s-ar fi laudat in sat ca i-a tras o bataie lui Haidau de l-a terminat.

„Nu mai dormim, ne gandim la baiatul nostru. Vrem sa se afle cine l-a ucis. Sunt prea multe semne de intrebare si se pare ca politistii au uitat de acest caz, nu prea vor sa se afle adevarul, din motive numai de ei stiute”, spune bunica (foto) lui Ionut Haidau, acum, la mai mult de un an de la decesul misterios al fiului lor.

Politia continua… cercetarile

„La inceputul acestui an, au fost chemati parintii si li s-a prezentat starea in care se afla dosarul. Din pacate, noutati nu sunt. Deocamdata, in evidenta Biroului Politiei Rutiere, evenimentul de la Margineni figureaza ca accident cu autor necunoscut. Noi continuam insa cercetarile”, ne-a declarat comisarul Vasile Cristudor, la vremea documentarii inca in cadrul Biroului Politiei Rutiere Bacau. Daca „cercetarile” continua in acelasi fel, vor mai trece patru ani si cazul se va prescrie. Ca si in cazul femeii accidentate mortal in zona Filipesti, acum vreo zece ani, in timp ce tinea o vaca de funie.

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*