Viorel Catarama vrea sa cumpere Liceul Vranceanu

viorel cataramaOmul de afaceri Viorel Catarama doreste sa cumpere liceul in care a invatat – Colegiul Gheorghe Vranceanu. Chiar daca legea interzice privatizarea liceelor, Catarama crede ca va obtine o dispensa.

Fost elev al liceului Lucretiu Patrascanu – actualmente Colegiul Vranceanu, omul de afaceri Viorel Catarma a delegat unul dintre fostii sai profesori sa stranga semnaturi de la cadrele didactice in favoarea proiectului sau de privatizare a unitatii de invatamant.

In cazul in care majoritatea simpla a profesorilor vor fi de acord, Catarma intentioneaza sa fac diligente pe langa Ministerul Eduicatiei pentru a-i permite preluarea Colegiului.

El promite ca, in cazul in care va devni patronul Colegiului Vranceanu, salariile profesorilor vor creste pana la 60 de milioane de lei pe luna, va construi un nou camin cu tot cu cantina, si va dota unitatea de invatamant cu material didactic si computere de ultima generatie.

In schimb, elevii care se vor inscrie la Colegiu dupa ce acesta va fi privatizat vor trebui sa plateasca o taxa scolara. Desi nu s-a pronuntat nici o cifra, se pare ca nivelul acesteia va ajunge la circa 200` de euro pe luna.

“Personal, mi-ar placea sa se privatizeze, pentru ca am avea salarii mai mari” – a declarat mass-media Gabriel Andrei, directorul Colegiului National “Gheorghe Vrancenu”.

„Dar nu se poate, nu permite legea. Si, oricum, ca sa fie asa cum isi doreste domnul Catarama este nevoie de o investitie imensa, in cladire, teren, inclusiv in retributia marita a profesorilor. Ca sa rezistam ca scoala ar trebui sa avem minimum 500 de elevi care sa plateasca minimum 200 de euro pe luna. Or, nu intotdeauna cei care au bani sunt si cei mai buni elevi. Iar noi acum avem cei mai buni elevi. Eu cred ca scoala ar scadea ca performante”.

Viorel Catarama asteapta raspunsul cadrelor didactice pana in februarie.

Comentarii

  1. Adicatelea cum vine treaba asta monser Viorel a lu’ Catarama? Pai ia stai nitel in cazul asta si eu am dreptul ca fost absolvent sa-l cumpar!
    Stii ce mai tristete, mai lasa-ne’n durerea noastra cu aberatiile mintii tale de tractorist sub influenta alcoolului! Si fraierii de la Orb-servator pun botu la toate aberatiile tale! Hai sictir fata trista de buhai si tu si Elvila cui te-o inchinat azi si maine!

Adauga un comentariu

*