Scandalul ”Rafo” pune DNA-ul pe jar

Ziaristul Mircea Toma a susţinut, marti, într-o conferinţa de presă, că dosarul RAFO i-ar fi fost luat procurorului Vasile Doană de către procurorul şef Doru Ţuluş. DNA a contrazis acest lucru, explicând că pe linie ierarhică acest lucru nu era posibil, întrucât Ţuluş este şeful Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, iar Doană face parte din Secţia Militară din DNA.

De asemenea, dosarul a fost declinat către SecÅ£ia a II-a chiar de către Doană printr-o Ordonanţă. De asemenea, Toma a susÅ£inut că „trebuia urmărite toate probele ÅŸi făcute cercetări cu seriozitate”. El s-a referit la o plângere formulată de Nissim Levy, reprezentant al Interlink Overseas Ltd., care reclama faptul că un partener al său ar fi dat mită unor demnitari.

Potrivit ziaristului, omul de afaceri Dorin Iacob ar fi primit un Audi A8, în valoare de 103.000 de dolari, procurorul general al României Ilie BotoÅŸ – un Volkswagen Touareg, de 59.000 de dolari, cei doi beneficiind, totodată, ÅŸi de o „vacanţă în CroaÅ£ia, în valoare de 31.000 de dolari”.

Atât Botoş, cât şi Iacob, au negat aceste afirmaţii. Vasile Doană este procurorul propus de ministrul Justiţiei Monica Macovei la Şefia Parchetelor Militare, dar pe care preşedintele Traian Băsescu nu l-a dorit în această funcţie.

Amos News

Adauga un comentariu

*