Somerii sunt asteptati vineri la bursa

observator de bacauVineri, 7 aprilie, incepand cu ora 09.00, toate persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sunt asteptate la “Bursa generala a locurilor de munca” organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau.

Somerii, persoanele disponibilizate si toti cei care doresc sa-si schimbe actualul loc de munca vor avea sansa de a se reintegra pe piata locala a muncii prin participarea la acest targ de locuri, la care intrarea este gratuita.

Pentru buna desfasurare a actiunii, Agentia a contactat peste 800 de agenti economici, oferta locurilor de munca pe total judet ridicandu-se la circa 1000 de posturi. Gama meseriilor puse la dispozitie de firme este destul de generoasa, cu mult mai buna decat cea din anii anteriori. Posturile vacante sunt din diferite domenii de activitate cu impact major pe piata locala a muncii (industria usoara, constructii, prelucrarea lemnului, comert etc), dupa cum ne-a declarat Octavian Ticau, sef serviciu programe de ocupare in cadrul AJOFM Bacau.

Participantii cu studii medii sau profesionale vor putea sa se angajeze in peste 60 de specialitati. Absolventii cursurilor unei institutii de invatamant superior au la dispozitie posturi in turism, dar si in domeniul economic, ingineriei sau al asigurarilor. Din experienta anilor anteriori, dupa organizarea unei astfel de burse, rata de angajare este foarte mare, 70 la suta din participanti gasindu-si un loc de munca.

In Bacau, bursa va avea loc la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”. In judet, actiunea va avea loc la sediul Agentiei locale din Onesti, iar oferta de locuri de munca va fi transmisa si punctelor de lucru din Moinesti, Targu Ocna, Comanesti, Buhusi, Racaciuni si Podu Turcului.

Aceasta este prima bursa a locurilor de munca organizata de AJOFM Bacau in acest an. Spre deosebire de anii precedenţi, cand in programele Agenţiei erau incluse cel puţin sase astfel de burse pe parcursul unui an, în 2006 instituţia este obligata sa mai organizeze inca o bursa numai, in luna septembrie, pentru absolvenţi.

Cu toate acestea, reprezentantii AJOFM au precizat ca in functie de cerinţele pieţei muncii vor avea loc si alte burse pentru persoanele defavorizate, cum ar fi rromii, persoanele cu handicap sau tinerii care parasesc sistemul de protecţie sociala din centrele de plasament.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*