Vodafone România va avea tarife în Euro

Începând cu 1 octombrie 2007, tarifele Vodafone România vor fi exprimate în Euro, în locul dolarului american.

„ÃŽn anul integrării României în Uniunea Europeană, ne face plăcere să anunţăm schimbarea monedei de referinţă pentru tarifele Vodafone România, din dolari în Euro. Trecerea la Euro a fost un proces complex, care a durat peste 6 luni ÅŸi a presupus modificări importante în sistemele noastre informatice ÅŸi în schemele de tarifare. Am dorit să facem această trecereîn condiÅ£ii cât mai avantajoase pentru clienÅ£ii noÅŸtri, printr-un proces transparent ÅŸi o comunicare proactivă, în condiÅ£iile înregistrării unui curs valutar oscilant, în ultimele luni” a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone România.

De la 1 octombrie 2007, abonamentele, tarifele naÅ£ionale de voce ÅŸi date, precum ÅŸi creditul existent pe Cartela Vodafone ÅŸi pe abonamentul Vodafone 2în1, vor fi transformate din dolari in Euro, folosind rata de conversie 0.73421 (1 USD = 0.73421 EUR), calculată ca medie a cursurilor BNR pentru EURO/RON ÅŸi USD/RON, din perioada 29 iulie – 27 august 2007. Facturarea va avea ca bază de calcul noile tarife în Euro care vor fi transformate în RON la cursul de schimb al BNR din data emiterii facturii.

Pentru anumite tarife şi abonamente din portofoliul Vodafone, conversia automată nu va fi aplicată. Din motive care ţin de simplitatea şi claritatea comunicării către clienţi, aceste tarife se vor ajusta după cum urmează:
– abonamentul Vodafone Standard, de 4 USD, devine 3 EUR;
– tariful de 0.07USD pentru un SMS naÅ£ional devine 0.05 EUR;
– tariful de 0.15 USD pentru un SMS internaÅ£ional devine 0.12 EUR;
– tariful de 0.19 USD pentru MMS devine 0.14 EUR. Valoarea unui punct de loialitate se va schimba de la 0.01USD la 0.01EUR.

Valoarea punctelor acumulate până la data de 1 octombrie 2007, exprimată până acum în USD, se transformă in EUR, conform ratei de conversie specificată mai sus.
Utilizatorii existenţi ai Cartelei Vodafone vor beneficia, începând cu 1 octombrie 2007, de noi tarife exprimate în Euro. Noile tarife, bonusuri şi valori de reîncarcare vor fi anunţate începând cu data de 24 septembrie 2007. Cienţii serviciilor preplătite vor avea la dispoziţie un număr special, 757, pe care pot apela gratuit de pe telefonul mobil, pentru a consulta noua schemă de tarifare.

Tarifele şi abonamentele pentru apeluri internaţionale şi în roaming vor fi, la randul lor modificate. Noile tarife vor fi disponibile pe www.vodafone.ro începând cu data de 28 august 2007.

Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc., înregistra 8,223 milioane de clienţi, la data de 30 iunie 2007. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicaţii mobile din lume, cu divizii în 25 de ţări şi reţele partenere în alte 38 de ţări. Cu o gamă completă de servicii de telecomunicaţii mobile de voce şi de date, Vodafone oferă în prezent servicii către 232,0 milioane de clienţi din întreaga lume.

Adauga un comentariu

*