IPS Daniel: Deşi ne despărţim de trupul Partriarhului, rămânem uniţi sufleteşte prin rugăciune

Prin moÅŸtenirea spirituală pe care a lăsat-o tuturor românilor, Patriarhul Teoctist rămâne ‘o călăuză ÅŸi un chip luminos’, a subliniat Mitropolitul Moldovei ÅŸi Bucovinei, Daniel, la finalul slujbei de înmormântare a ÃŽntâistătătorului BOR, care urmează să fie înhumat în Catedrala Patriarhală.

Mitropolitul Daniel a evidenţiat dăruirea cu care PF Teoctist L-a slujit pe Hristos de la vârsta de 14 ani, precum şi respectul faţă de părinţi, duhovnici şi profesori.

Înaltul ierarh a arătat că, deşi în perioada comunistă Biserica a fost oprimată, Patriarhul Teoctist a reuşit să restaureze un număr mare de biserici şi mănăstiri şi chiar să zidească lăcaşuri noi de cult.

‘DeÅŸi nu era uÅŸor, s-au tipărit cărÅ£i religioase, calendare ÅŸi iconiÅ£e pentru a menÅ£ine flacăra credinÅ£ei’, a afirmat Mitropolitul Daniel.

După anii ’90, activitatea Patriarhului a cunoscut un ‘avânt pastoral’, el înfiinţând mai multe centre social-caritabile, eparhii noi atât în Å£ară, cât ÅŸi în străinătate, precum ÅŸi ÅŸcoli teologice.

‘DeÅŸi ne despărÅ£im de trupul său, rămânem uniÅ£i sufleteÅŸte prin rugăciune’, a adăugat Mitropolitul Daniel. ROMPRES

Adauga un comentariu

*