Anul 2006 a debutat cu amenzi usturatoare pentru soferi

Primele zile ale acestui an s-au dovedit a fi un adevarat calvar pentru soferii bacauani. Si asta pentru ca amenzile aplicate de politisti i-au ars la buzunare.

Desi au trecut doar doua saptamani, angajatii Biroului de Politie Rutiera au sanctionat mai bine de 2.200 de bacauani.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate conducatorilor auto, peste 1.400. “Principalele abateri descoperite in traficul rutier sunt nerespectarea indicatoarelor de circulatie, nerespectarea limitelor de viteza dar si conducerea autoturismelor sub influienta bauturilor alcoolice, a precizat Teodor Iacovache, seful compartimentului Drumuri Nationale si Europene din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bacau.

O mare parte din sanctiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversarea neregulamentara a partii carosabile“. Valoarea totala a sanctiunilor este de circa 1,16 miliarde de lei vechi. Pentru depasirea limitei de viteza au fost amedati peste 800 de conducatori auto, iar pentru neportul centurii de siguranta circa 100 de persoane.

“Dat fiind faptul ca, in general, apacitatea drumurilor si a strazilor de preluare a traficului rutier in judetul Bacau este sub nivelul cerintelor unui trafic fluent, conducatorii auto ar trebui sa se conformeze legislatiei rutiere in vigoare, a adaugat Teodor Iacovache.

Daca in anii trecuti, agentii de politie dadeau mai multe avertismente, atat conducatorilor auto, cat si pietonilor, de acum, acestia nu vor mai primi avertisment ci vor fi sanctionati direct cu amenda”.

Primele zile ale anului 2006 au lasat fara permis de conduce 30 de bacauani. Dintre acestea, 14 au fost retinute pentru conducerea sub influenta baututrilor alcoolice, 14 pentru neacordare de prioritate iar diferenta pentru depasirea regimului de viteza.

Nu au scapat nici conducatorii care aveau defectiuni tehnice la autovehicule, politistii retinand 24 de cetificate de inmatriculare.

“Suntem nevoiti sa luam masuri drastice de calmare a traficului rutier, a completat Teodor Iacovache, si asta pentru ca in primele zile ale acestei luni au avut loc 3 accidente grave, soldate cu 2 persoane decedate, si 7accidente usoare, soldate cu 9 persoane ranite usor.”

Alina RATA

Adauga un comentariu

*