Liga Campionilor: PSV Eindhoven călcată în picioare de Liverpool

Una din cele mai interesante partide din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cea dintre PSV Eindhoven şi FC Liverpool, s-a transformat într-un adevărat măcel englezii impunându-se în deplasare cu 3-0 şi luând o opţiune cât se poate de serioasă pentru calificarea în semifinale.

Liga Campionilor

PSV Eindhoven – FC Liverpool 0-3 (0-1). Gerrard (27’), Riise (49’), Crouch (63’).

Plecată cu prima şansă în dubla cu PSV Eindhoven în principal datorită plusului de experienţă şi a individualităţilor din lot, Liverpool a rezolvat practic soarta calificării încă din Olanda obţinând o victorie cât se poate de clară la un scor de forfait, 3-0.

Încă lideră în Olanda, Eindhoven a arătat din nou ca o echipă obosită care mai are un pic şi este ajunsă şi în competiţia internă de marile rivale deşi la un moment dat avea un avans considerabil faţă de Ajax Amsterdam şi Alkmaar.

Gerrard a deschis scorul pentru oaspeţi cu o superbă lovitură de cap la colţul lung după o centrare a lui Finnan, Riise a făcut 2-0 imediat după pauză cu un şut de la distanţă iar uriaşul Peter Crouch a închis tabela şi a pecetluit soarta calificării cu o nouă lovitură de cap după o nouă centrare de gol a aceluiaşi Finnan.

AC Milan – Bayern Munchen 2-2 (1-0). Pirlo (40’), Kaka (84’ pen.)/ Van Buyten (78’, 93’).

Pe San Siro s-au întâlnit marţi seară două dintre cele mai bătrâne echipe din întregul sezon 2006-2007 de Liga Campionilor, Milan şi Bayern dând semne evidente că joacă mai mult din amintiri în condiţiile în care ele nu mai fac faţă luptei pe mai multe fronturi.

Mai mult, cele două echipe au ţinut să prezinte adevărate fenomene în condiţiile în care Milan l-a avut titular în centrul defensivei pe Paolo Maldini, aproape 39 de ani, iar Marcos Cafu, aproape 37 de ani, a fost rezervă, în timp ce Bayern i-a avut trecuţi pe foaie de joc, ce-i drept doar ca rezerve, pe Mehmet Scholl, care va împlini 37 de ani în toamnă, şi Bernd Dreher, un portar care tot în toamnă va împlini 41 de ani.

Cu toate acestea, meciul a fost unul viu disputat, foarte echilibrat şi afectat de mai multe intervenţii eronate ale brigăzii de arbitri. La 0-0 Milan trebuia să primească o lovitură de pedeapsă, la 1-0 tot Milan a avut un gol valabil marcat de Gilardino şi anulat de brigada de arbitri, mai mult, s-a considerat că atacantul italian a lovit balonul după fluierul arbitrului şi a primit cartonaş galben ceea ce înseamnă automat suspendarea pentru returul din Germania, la 1-1 Milan a primit un penalty în compensaţie în timp ce italienii au protestat vehement la golul de 2-2 reuşit de Van Buyten considerând că golul s-a marcat după trecerea celor trei minute de prelungiri acordate.

Italienii au deschis scorul spre finalul primei reprize prin play-maker-ul Andrea Pirlo, cel care a marcat cu o lovitură de cap, lucru foarte rar. Bayern a egalat în minutul 78 prin fundaşul central Van Buyten, cel care avea să devină eroul serii, cu o reluare din apropiere după un duel aerian câştigat de Claudio Pizarro în duel cu Oddo. Milan a condus cu 2-1 prin golul lui Kaka dintr-un penalty inventat de Başkakov iar Van Buyten a adus din nou egalarea în ultimele secunde cu o nouă reluare din apropiere, de această dată un şut în forţă pe colţul scurt peste Dida.

AC Milan – Bayern Munchen s-a încheiat 2-2, rezultat care o propune pe campioana en-titre a Germaniei ca mare favorită în lupta pentru calificarea în semifinale.

Partidele Bayern Munchen – AC Milan şi FC Liverpool – PSV Eindhoven, manşa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, vor avea loc miercurea viitoare, pe 11 aprilie.

Amos News

Adauga un comentariu

*