Ce vrea Guvernul Boc sa faca din romani – Porci sau gaini?

Ministrul agriculturii vrea conditii pentru animale. Porcii vor dormi cu lumina aprinsa, iar gainile vor fi mai relaxate!

Ministrul agriculturii a pregatit actele normative prin care crescatorii vor fi obligati sa le asigure animalelor si pasarilor conditii speciale. O viata de huzur pentru gaini si pentru porci. Asta vrea Mihail Dumitru, ministrul agriculturii, pentru pasarile si animalele din crescatorii, pregatindu-le fermierilor reguli noi. Astfel, daca in cazul pasarilor crescatorii vor masura pana si viteza aerului din hale, la porci vor trebui sa lase lumina aprinsa chiar si noaptea.

Pentru a face fata noilor conditii, patronii de ferme vor primi bani de la stat. Suma estimata in acest an e de 102 milioane de euro. Ei vor trebui sa aiba grija ca animalele sa primeasca minimum noua ore de lumina naturala sau 11 de lumina artificiala. In plus, vor fi nevoiti sa previna… ranirile intre guitatoare. “Raportul de distrugere a urechilor, cozilor si aparitia ranilor mecanice nu trebuie sa depaseasca 10% din efectivul din ferma”, se precizeaza in proiect. Potrivit aceluiasi document, animalele se vor bucura, pe viitor, de grajduri sau tarcuri mai aerisite… la propriu! Astfel, porcii de pana la 85 de kilograme vor avea la dispozitie un spatiu de cel putin 0,605 mp pe cap, iar scroafele se vor bucura de 2,475 mp fiecare. In functie de varsta, porcii vor fi gazduiti in hale cu aer conditionat, pentru ca temperaturile vor varia intre 15 – 180 C si 22 – 320 C. Apa pe care o vor bea gainile din ferme trebuie sa fie neaparat potabila, iar hrana nu va avea nici o proteina de origine animala. De asemenea, in proiectul de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii se prevede ca orataniile sa fie crescute printr-o metoda “naturala sau artificiala ce nu provoaca sau nu cauzeaza suferinte sau vatamari pasarilor”. Astfel, crescatorii vor fi nevoiti sa masoare pana si viteza aerului din halele de pasari, iar in ceea ce priveste umiditatea, valoarea ei trebuie sa fie cu pana la 10% peste normele stipulate de directivele Uniunii Europene. Nici la capitolul manevrare si transport crescatorii nu au scapat mai usor. Proiectul prevede ca “manipularea in vederea prinderii, incarcarii in custi si transportul pasarilor se va face fara vatamarea lor”.

Comentarii

  1. Hai să dăm mână cu mână
    Să furăm tot ce s-adună,
    Să-nvârtim hora hoţiei
    Pe pământul României!

    Ordinea şi cinstea piară!
    Piară fraierii din ţară !
    Între noi să nu mai fie
    Decât jaf şi smecherie!

    Contu-n bancă de te ţine
    Vino să te prinzi cu mine
    La hoţie cu unire
    Şi pe funcţii cu-nfrăţire!

    Unde-i unul nu-i putere
    Să se pună de-o avere,
    Unde-s doi puterea creşte
    Şi ţara se prăduieşte!

    P-amândoi în fund ne doare
    Că în haos ţara moare.
    Eu ţi-s frate, tu-mi eşti frate,
    Să furăm cât se mai poate!

    În guvern hai cu grăbire
    Să-l secăm dintr-o sorbire,
    Ca să crească banu’ mare
    Mai rapid în buzunare.

    Dăm pomană ş-un pişcot
    Prostului cu drept de vot
    Că oricum în România
    Noi facem paranghelia.

Adauga un comentariu

*