Borat va lansa un cântec de Craciun

Personajul Borat, jurnalistul kazah creat de actorul britanic Sacha Baron Cohen, va concura pentru primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie în luna decembrie cu un cântec de Craciun, informeaza hollywood.com.

„Borat Sagdiyev” a spus: „Cliff Richard este un barbat popular în Marea Britanie, de Craciun. El dragut si talentat barbat este. Dar cântecul meu… este foarte, foarte bun. Va rog, cumparati-l. Daca are succes voi primi un radio cu ceas. Daca nu, voi fi executat”, a mai spus Borat.

Filmul lui Baron Cohen, al carui titlu integral este „Borat! – ÃŽnvataturi din America pentru ca toata natia Kazahstanului sa profite”, este realizat în stil documentar. Productia descrie calatoria prin Statele Unite a unui jurnalist kazah, care se mira ca femeile americane nu sunt închise în custi pe timpul noptii sau ca nu cânta cântece rasiste de tipul „Aruncati evreii în fundul putului”.

Lungmetrajul, al carui buget a fost de 18 milioane de dolari, a avut încasari de 109,3 milioane de dolari de la lansarea pe marile ecrane în America de Nord si de peste 45 de milioane de dolari în strainatate.

În urma cu un an, guvernul kazah l-a amenintat pe Cohen ca îl va actiona în justitie pentru ca personajul Borat ar prezenta Kazahstanul drept o tara înapoiata, cu obiceiuri rasiste si dezgustatoare.

Succesul filmului a facut însa ca interesul pentru Kazahstan sa creasca, lucru recunoscut de oficialii acestei tari care si-au dat seama ca „orice fel de publicitate este buna”.

Adauga un comentariu

*