Nu ți-ai găsit iubirea? Nu cauți unde trebuie

Ești dezamăgită că nu ți-ai găsit iubirea? Pari să alegi doar parteneri nepotriviți? Simți că ai ghinion sau îți spui că nu meriți mai mult? Cu certitudine, nu ai căutat unde trebuie. 

Prea multe alegeri… greșite

Desigur, ar fi plăcut dacă ar exista spații special amenajate în care să putem găsi partenerii potriviți. Eventual, să avem mai multe opțiuni dintre care să alegem deși, studiile spun că oamenii, atunci când sunt au mai mult de două opțiuni nu știu ce să mai aleagă.

Poate de aceea și avem „branduri” preferate. Pentru că astfel, măcar îngustăm câmpul alegerilor si deciziilor din anumite sectoare ale vieții.

În sectorul amor însă, poate ai ajuns să îți spui că nu reușești să găsești ceea ce vrei, că ai parte doar de relații nepotrivite sau că ai ghinion. Mai mult, sau mai rău, poate ai ajuns să crezi că nu meriți mai mult. Iar aici se găsește și răspunsul la dilema ta: Oare tu știi ce meriți?

Cuplu mai mult ca perfect

Încercăm să ne obișnuim cu conceptul de perfecțiune ca fiind unul nesănătos, mai ales în relațiile interumane. Avem defecte și neajunsuri, comportamente sîcîitoare pentru cei din jur sau obiceiuri nesănătoase.

Știm deja că nu suntem perfecți dar, chiar și așa, când vine vorba de celălalt căutăm o perfecțiune. Chiar și atunci când căutăm pe cineva care este compatibil cu neajunsurile noastre, respectiv ale lui sunt asemănătoare, căutăm o „perfecțiune”. A cuplării.

Căutăm o rețetă mai mult decât o persoană reală pe care să ne dăm timp să o descoperim. Iar graba cu care alegem relații – care, în cele din urmă, se dovedesc nesatisfăcătoare și dezamăgitoare – se datorează acelei dorințe profund umane și firești de iubire. Oare de ce nu o găsim?

Unde găsim iubirea?

Deseori, răspunsul la această întrebare vine ca o dezamăgire. Iar când se întâmplă acest lucru, cu atât mai certă este valabilitatea acestui răspuns: iubirea este la tine, nu la celălalt.

Pentru a fi iubit, trebuie să știi să te iubești. Iar dacă ți-ai imaginat că băile fierbinți și relaxante, timpul la SPA sau salon de masaj, shoppingul ori machiajul sunt suficiente semne că te iubești, te înșeli.

Te iubești atunci când știi să răspunzi nevoilor tale pe care ți le cunoști foarte bine. Știi să fii bine de una singură și să nu cauți pe cineva care să te completeze. Știi că dezvoltarea personală nu este un curent despre care vorbesc psihologii ci un ajutor nemăsurat pe care ți-l poți oferi tu ție.

Când vei înțelege și învăța să te iubești singură, abia atunci vei avea mai multe șanse și în relațiile cu cei din jur. Când ți-ai arătat ultima dată bunăvoință?

Când ai decis să renunți la trecutul încărcat de supărări și nemulțumiri pentru a trăi aici și acum, pentru a te bucura de ceea ce ai, fără regrete pentru ceea ce nu ai (încă)? Tu când te-ai iertat ultima dată?

Nu ar fi rău dacă ai începe câteva exerciții simple cu tine însăți, precum să îți scrii într-un jurnal, zilnic, câteva lucruri pentru care ești recunoscătoare și câteva calități pe care le ai.

Ar fi util să citești mai multă psihologie sau pur și simplu literatură. Ieși mai des din casă pentru a te întâlni cu prieteni sau pur și simplu pentru a te bucura de o zi de plimbare.

Fii atentă la cei din jur, la peisaj, schimbă-ți rutina. Acordă-ți mai mult timp ție și mai multă atenție. Întreabă-te periodic ce ți-ar plăcea să faci, să încerci, să practici sau pur și simplu să schimbi în viața ta.

De tine depinde fericirea, iar iubirea de sine face parte din ecuație. Nu căuta iubire în altă parte, înainte de a o găsi în tine.

Sursa: www.psychologies.ro

Adauga un comentariu

*