Tratamente care alungă senzația de picioare grele

Schimbarea încălțămintei odată cu îmbunătățirea vremii îți poate aduce neplăceri legate de picioare: dureri, umflături, bătături. Pe toate acestea le poți combate cu ajutorul unor leacuri la îndemână.

Oțet cu sare

Băile cu apă fierbinte, oțet și sare te scutesc de picioarele umflate și-ți reduc inflamația. Umple un lighean până la jumătate cu apă, apoi adaugă 2 linguri cu oțet și 3 mâini de sare grunjoasă. Ține picioarele în lighean o jumătate de oră ori până când se răcește apa.

Ceapă

Durerile de picioare pot fi cauzate și de bătături sau de monturi. Un tratament bun în acest caz constă în aplicarea de felii de ceapă pe bătătură  dimineața și seara, după ce o jumătate de ceapă a fost ținută în oțet o zi. Mai poți pune pe bătătură o jumătate de smochină sau o prună uscată, pe care o ții la hidratat în lapte. Pe ambele le ții peste noapte.

Extrapont

Pe monturi poți aplica puțină tinctură de iod, 30 de zile, în fiecare seară.

Hrean

Vei reduce durerile apărute din cauza unor pantofi care te bat, dacă pui pe tălpi, timp de 10 seri la rând, câte un săculeț sau o compresă cu o pastă cu hrean. Ai nevoie de o bucată de hrean ras, o lingură de sare grunjoasă, una de făină și alta de alcool medicinal. Reia tratamentul după o pauză de 5 zile.

Uleiuri esențiale

Pune în apa de baie câteva picături de ulei esențial de mentă pentru o mai bună circulație a sângelui din zona picioarelor. Este util și uleiul esențial de grepfrut. Îți trebuie 3-4 picături de ulei în apa fierbinte și ține picioarele în ea până la răcirea apei. Alte tipuri de uleiuri esențiale recomandate pentru durerile de picioare sunt cele de cuișoare și de chiparos. Combină oricare dintre ele cu puțin ulei vegetal și masează de câteva ori pe zi picioarele până când începi să te simți mai bine.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*