Ceaiul de urzică elimină toxinele

Urzicile sunt o excelentă sursă de proteine, fier şi alte minerale esenţiale pentru organism. Pot fi folosite pe tot timpul anului sub formă de infuzie, datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate.

Bogat în vitaminele A, B, C şi K, lecitină și antioxidanți, ceaiul de urzică poate combate stresul și oboseala și te poate feri de boli. De asemenea, este indicat atunci când ești răcită, deoarece va fluidiza secrețiile bronhice.
Elimină toxinele
Urzicile reduc inflamaţiile  din corp şi contribuie la eliminarea toxinelor din ţesuturi, fiind eficiente contra celulitei. Trebuie să bei câte trei căni de ceai de urzici, neîndulcit, pe care îl obţii dintr-o lingură de plantă și o cană de apă clocotită. Când prepari infuzia, poţi să adaugi şi câteva frunze de mesteacăn şi flori de porumbar. Urmează cura timp de 2 luni.
Regenerează și cicatrizează
Ceaiul de urzică are rezultate benefice și asupra pielii, fiindcă susține regenerarea tegumentelor, grăbește cicatrizarea și are efect antiseptic. De asemenea, este benefică pentru tenul gras, cu imeprfecțiuni și acneee. Spală faţa cu o infuzie obţinută dintr-o lingură de urzici uscate la o cană de apă, care se fierb şi se lasă zece minute. Se aplică de 2 ori pe săptămână.
Te scapă de mătreață
De asemenea, urzica este foarte bună pentru părul gras, și poate fi folosită împotriva mătreții și căderii părului. În 2 litri de apă se pun 2 mâini de rădăcină de urzică, se lasă să stea aproape o zi, după care se fierbe puţin, iar după un sfert de oră se strecoară.
Împiedică depunerea grăsimilor
Urzicile grăbesc arderile, împiedicând depunerea grăsimilor. Este indicat consumul a 3-4 căni de ceai de urzică, zilnic, pentru accelerarea metabolismului, ceea ce înseamnă că organismul va arde mai multe calorii. De asemenea, ceaiul reduce pofta de mâncare.
Fierbi 2 pumni de frunze proaspete de urzici într-un litru de apă şi laşi la infuzat, 15 minute. Infuzia trebuie să fie călduţă, de aceea este indicat să o ţii într-un termos sau o poţi încălzi înainte să o bei.
Atenție!
Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale, femeilor însărcinate sau care alapteazț, precum și copiilor.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*